Κυπριακές Αερογραμμές: Βουλή και Σιαρλής έλυσαν τον γρίφο

Διορίστηκε ΔΣ και εκταμιεύονται τα πρώτα 15 εκατομμύρια.- 

Έκλεισε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής το κεφάλαιο του διορισμού των οκτώ νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) τα οποία θα διοριστούν από την Κυβέρνηση, μετά και την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Πρόεδρος του ΔΣ διορίζεται ο Σταύρος Σταύρου και μέλη οι Πανίκος Πούρος, Μίνως Χαραλάμπους, Αδωνης Πηγασίου, Αχιλλέας Τσαγγάρης, Κυριάκος Κακουρής. 
Αγκάθι στις διαβουλεύσεις αποτέλεσαν τα δύο ονόματα των εκπροσώπων των εργαζομένων που θα διορίζονταν στο ΔΣ.

Ωστόσο, Επιτροπή Οικονομικών, Υπουργός Οικονομικών και συντεχνίες κατέληξαν μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στα ονόματα των Ξενή Ξενοφώντος, της ΣΕΚ και Χαράλαμπου Τάπα, νυν Προέδρου της Συντεχνίας των Πιλότων. 

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού των οκτώ νέων μελών θα ακολουθήσει η εκταμίευση του ποσού των 15. εκ. ευρώ από το σύνολο των πρόσθετων πιστώσεων ύψους 31.330.000 εκ. ευρώ που ενέκρινε η Βουλή στις 12 Ιουλίου, για να παραχωρηθούν στην εταιρεία.

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μετά από διαβουλεύσεις έχουμε πάρει τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το διορισμό οκτώ νέων μελών του ΔΣ των ΚΑ. Τα μέλη του ΔΣ και ο Πρόεδρος έχουν επιλεγεί ως εξής: Σταύρος Σταύρου, επιχειρηματίας λογιστής και Πρόεδρος του Συμβουλίου, Αχιλλέας Τσαγγάρης, λογιστής, Μίνως Χαραλάμπους, λογιστής και σύμβουλος εταιρειών, Πανίκος Πούρος πρώην ΓΔ του Γραφείου Προγραμματισμού, Κυριάκος Κακουρής Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών, Αδωνης Πηγασίου, μέλος του ερευνητικού κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και δύο αντιπρόσωποι των εργαζομένων στις ΚΑ οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους, υπό προσωπική ιδιότητα και όχι τις συντεχνίες, στις οποίες πιθανόν να ανήκουν, και αυτοί είναι ο Χαράλαμπος Ταπας και ο Ξενάκης Ξενοφώντος» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή μετά τη συνεδρία της Επιτροπής. 

Οπως διευκρίνισε είναι προϋπόθεση ότι τα δύο μέλη των συντεχνιών θα πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις τους στις συντεχνίες, προκειμένου να διοριστούν στο ΔΣ της εταιρείας, «και αυτό έχει βεβαιωθεί».

Τώρα εφόσον έχουμε πάρει τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικών θα προχωρήσουμε με τις διαδικασίες που προνοούνται για να διοριστούν άμεσα είπε ο Υπουργός, βάσει των προνοιών του νόμου. 

Συμπλήρωσε πως βάσει του νόμου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού των μελών του ΔΣ το πρώτο ποσό που θα καταβληθεί ως μέρος του συνολικού ποσού των πρόσθετων πιστώσεων ύψους 31.330.000 εκ. ευρώ, από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας, θα είναι 15 εκ. ευρώ.

Κληθείς να σχολιάσει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στις 12 Ιουλίου προέβλεπε το διορισμό, εντός ενός μηνός από την ψήφιση του, εμπειρογνωμόνων που θα έπρεπε να εκπονήσουν σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ο Υπουργός είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα χρονοδιαγράμματα θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα με τις διαδικασίες όπως προνοεί ο νόμος. 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι την Παρασκευή είναι εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού των νέων οκτώ μελών και η αποδέσμευση των 15 εκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"