Η επαναλαμβανόμενη αναφορά σε κυβερνώσα Βουλή δεν βοηθά, δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλή Γιαννάκης Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η συνεχής επαναφορά της αναφοράς σε μια νομοθετική εξουσία που υπερβαίνει, ή καταχράται τις εξουσίες της, δεν βοηθά τη λειτουργία του πολιτεύματος.


Σχολιάζοντας αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος σε ομιλία του στο Κελλάκι είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ακύρωσης της εκτελεστικής εξουσίας μέσω της νομοθετικής και των πολιτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως το Σύνταγμα καθορίζει με πολλή ακρίβεια τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες τόσο της νομοθετικής, όσο και της εκτελεστικής, αλλά και της δικαστικής εξουσίας.

«Αν θεωρείται ότι υπάρχει υπέρβαση εξουσίας από την όποια εξουσία, υπάρχει η δυνατότητα αυτό να κρίνεται αρμοδίως, τελεσίδικα, ανέγκλητα, και ανέκκλητα από τη δικαστική εξουσία», είπε και πρόσθεσε ότι «συνεπώς, η συνεχής επαναφοράς του θέματος περί κυβερνώσας Βουλής, μιας νομοθετικής εξουσίας η οποία υπερβαίνει και καταχράται το ρόλο και τις εξουσίες της, δεν βοηθά στη θεσμική λειτουργία του πολιτεύματος».

Ο Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο του Δώρου Λοΐζου.

Συναινέσεις στην οικονομία.-
Σχολιάζοντας την αποτυχία μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση όφειλε να αναζητήσει ευρύτατες συναινέσεις αντί να εξαντλείται «σε ρητορείες και θεωρητικές τοποθετήσεις ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων».

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι είναι προφανές πως έχουμε υπέρβαση των δεσμεύσεων που υπήρξαν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωνόταν σε επίπεδο κάτω του 3%.

«Η θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι μετά την υποβολή αίτησης για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης και μέχρι τώρα, έπρεπε να υπάρξει συλλογική διαβούλευση για να ληφθούν αποφάσεις σε ευρύτατες συναινέσεις, επειδή αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στο σκοτάδι, δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα και αναμένουμε, ως μοιραίοι και άβουλοι, την επιβολή όρων από την Τρόικα, την οποία η Κυβέρνηση έχει καλέσει», είπε. Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση «πρέπει να έχει το αίσθημα της ευθύνης να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα κατά τρόπο που να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού και του τόπου και ιδιαίτερα των μεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων».

«Δεν είναι αρκετό να εξαντλείται σε ρητορείες και θεωρητικές τοποθετήσεις ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων, ενώ την ίδια στιγμή αφήνεται η οικονομία να κατρακυλήσει στου κακού τη σκάλα», είπε καταλήγοντας. 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προέβη σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο του Δώρου Λοΐζου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"