Η Τράπεζα Κύπρου συζητεί με την Alpha Bank ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων

Η ανταλλαγή στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της Τράπεζας Κύπρου με μια από τις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αποτελεί μια πιθανή επιλογή του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της κεφαλαιακής του θέσης. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου φέρεται να προχωρεί σε ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων με την Alpha Bank, «το Συγκρότημα ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια του ευρύτερου προγραμματισμού του για ενίσχυση της κεφαλαιακής του θέσης καθώς και θωράκισης του ισολογισμού του, εξετάζει αριθμό επιλογών».

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, μια τέτοια πιθανή επιλογή είναι και η ανταλλαγή στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού του με μια από τις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. 

Στο στάδιο αυτό εξετάζονται όλες οι επιλογές για ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Συγκροτήματος και δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο προς ανακοίνωση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών 

Ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μιλώντας μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ευνοούσε οποιαδήποτε κίνηση γίνει για το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος και εν γένει της οικονομίας της Κύπρου.,

Ερωτηθείς κατά πόσον η Κυβέρνηση είναι ενήμερη σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και της Alpha Bank στην Ελλάδα για ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «γίνονται κάποιες επαφές και διαδικασίες αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θα ευνοούσε οποιαδήποτε κίνηση γίνει για το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος και εν γένει της οικονομίας της Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό αλλά και το πιο επείγον.

Εξάλλου κληθείς να σχολιάσει ότι από πλευράς του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών εκφράζονται παράπονα και ζητείται αύξηση του προϋπολογισμού για να είναι δυνατή η παραχώρηση δανείων και ερωτηθείς εάν γίνονται σκέψεις για αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Φορέα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα εξεταστεί και αυτό». 

Ανέφερε ότι «οπωσδήποτε κατά καιρούς παίρνουμε αιτήσεις για συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς και αυτά εξετάζονται εντός του Υπουργικού Συμβουλίου και ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν κατά το χρόνο που εξετάζονται».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"