ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ συνεχίζουν τον διάλογο για επίτευξη συγκλήσεων

"Σε καλό δρόμο" οι διαβουλεύσεις για τις προεδρικές .- Νέα συνάντηση στις 17  Αυγούστου – Διεύρυνση των διαβουλεύσεων και με άλλα κόμματα για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.-

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν χθες το πρωί ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, το περασμένο Σάββατο για συνέχιση των διαβουλεύσεων με τον ΔΗΣΥ, με στόχο την συνεργασία στις προεδρικές εκλογές. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗKΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ύστερα από τη συνάντηση ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Το ΔΗΚΟ έθεσε τις απόψεις του κατά τη συνάντηση και για το κυπριακό και για την οικονομία αλλά και για ευρύτερα ζητήματα. Ακούσαμε, είπε, τις θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

Ήταν καλή η συζήτηση είπε ο κ. Καρογιάν. Ο διάλογος, όπως ανέφερε, θα συνεχιστεί με στόχο να υπάρξουν συγκλήσεις. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένες πολιτικές. Δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, αλλά υπάρχει διάθεση για να υπάρξει κατάληξη.

Συγκεκριμένα είπε ότι υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν αλλά και πολλά που μας ενώνουν, ωστόσο εξέφρασε την ευχή και την προσδοκία να υπάρξει συνδιαμόρφωση του οράματος.
Ο λαός είπε, δεν θέλει ψεύτικα λόγια αλλά συνταγές για λύση στα προβλήματά του. Σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ θα έχει επαφές και με άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου πλην της ΕΔΕΚ, η οποία έχει λάβει τις αποφάσεις της και θα εξετάσει την πιθανότητα κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει επίτευξη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και την ηγεσία του ΔΗΚΟ για την απόφαση που έλαβε η κεντρική επιτροπή του ΔΗΚΟ να ξεκινήσει ο διάλογος για την δημιουργία προϋποθέσεων επίτευξης προγραμματικών συγκλήσεων.

Άκουσε, είπε, με προσοχή τις ανησυχίες που εξέφρασε το ΔΗΚΟ, είμαι έτοιμος, είπε, να μπω σε διάλογο που θα βοηθήσει στην επιθυμία για να κτιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα δώσει λύσεις σε διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Ο κύριος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι στις 17 Αυγούστου θα γίνει νέα συνάντηση ανάμεσα στις ηγεσίες των δύο κομμάτων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"