Νέα έκρηξη Χριστόφια, τώρα στο Λονδίνο, εναντίον της αντιπολίτευσης

Την Τρόικα έφερε «η Αγία τριάδα» της αντιπολίτευσης -Αβέρωφ-Νικόλας-Ορφανίδης.- Και ο Αβέρωφ διερωτάται αν είναι Θεός, Χριστός ή Άγιο Πνεύμα.- Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για τη συμπεριφορά του Προέδρου.

Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση και στον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη για τις επικρίσεις τους σε θέματα οικονομίας, άσκησε ο πρόεδρος Χριστόφιας σε συνέντευξη στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό LGR, στο Λονδίνο.

Αυτό που έχουμε στην Κύπρο, είπε, δεν είναι αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι η καταστροφολογία και το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους χαρακτηρίζουν χώρες και λαούς με υποανάπτυκτη πολιτική κουλτούρα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αθανάσιο Ορφανίδη ότι, αν και γνώριζε, δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους και είπε ότι κάποιοι έπαιζαν εκ των υστέρων τους μετά Χριστόν προφήτες.

Είπε επίσης ότι ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, όχι μόνο δεν προειδοποίησε για τους κινδύνους από την έκθεση στα ελληνικά ομόλογα, αλλά αντιθέτως εξωθούσε τις τράπεζες να τα αγοράζουν και καλούσε τον κόσμο να μην έχει εμπιστοσύνη στα κυπριακά ομόλογα.

Ο κύριος Ορφανίδης, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας, έκανε “Αγία Τριάδα” με τους κυρίους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλο και επιτίθεντο καθημερινά εναντίον της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ταυτόχρονα ετοιμότητα να αναλάβει την όποια ευθύνη αναλογεί στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην οικονομία, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές ότι δεν πρόκειται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για την έκθεση των τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα.
Σχόλια Αναστασιάδη και Καρογιάν.-

Μετά τη συνάντησή τους για τις προεδρικές εκλογές οι κ.κ. Αναστασιάδης και Καρογιάν κλήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, αποδίδοντας στην αντιπολίτευση «υποανάπτυκτη πολιτική κουλτούρα». 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι η δήλωση αυτή δεν αγγίζει το κόμμα του «γιατί δεν είναι η αλήθεια, δεν είναι η πραγματικότητα".
Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ και όταν ήταν στην συγκυβέρνηση αλλά και μετά, ανέλαβε ευθύνες και πέρα από αυτές που του αναλογούσαν και προέβη σε πολλές εισηγήσεις οι περισσότερες των οποίων δεν εισακούστηκαν.

«Δεν ξέρω για ποια καταστροφολογία μιλά (ο Πρόεδρος), εμείς εξηγούσαμε τους υπαρκτούς κινδύνους και βλέπαμε σωστά, όμως ο Πρόεδρος και το οικονομικό του επιτελείο μας έλεγαν να μην ανησυχούμε, ακόμη και στη σύσκεψη των αρχηγών μας έλεγε ότι δεν χρειάζεται να έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μετά από τρεις μέρες ήρθε, επομένως αν έκαμαν λάθος στις εκτιμήσεις και προβλέψεις τους-που έκαναν- δεν τους φταίνε οι άλλοι», δήλωσε.

Κάλεσε τους κυβερνώντες «να είναι φειδωλοί, σωστοί και δίκαιοι πρώτα με τους εαυτούς τους και μετά με τους άλλους».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την άποψη ότι ο Μάριος Καρογιάν «έδωσε πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι άξιζε να απαντήσουμε, βεβαίως πολύ ορθά απήντησε».

"Αλλά εγώ θα ήθελα να πω μόνο ένα, ότι δικαιώνεται ο κ. Μαλάς που έλεγε ότι όσοι φοιτήσουν στα κομματικά σχολεία- και εννοούσε βεβαίως της αριστεράς- έχουν ημερομηνία λήξης, απλά θέλω να πω ότι ο κ. Μαλάς δικαιώνεται, και αυτό βεβαίως αναφέρεται στον κ. Χριστόφια».

Αβέρωφ: «Εγώ ποιός είμαι;»
«Θα παρακαλούσα τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Χριστόφια να διευκρινίσει εάν είμαι ο Θεός, ο Χριστός ή το Άγιο Πνεύμα» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας στην αναφορά του Προέδρου Χριστόφια στον ραδιοφωνικό σταθμό LGR, σε Αγία Τριάδα.

O Aβέρωφ Νεοφύτου ευχήθηκε καλές διακοπές στον Πρόεδρο, «αφού όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο στην Κύπρο».

«Συνεχίστε αμέριμνα και ξέγνοιαστα τις διακοπές σας. Καλή παραμονή στο όμορφο Λονδίνο», καταλήγει ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"