ΕΔΕΚ: Ο Πρόεδρος επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης σε δύσκολη περίοδο

Σε μια δύσκολη περίοδο ο Πρόεδρος της Δημορκατίας επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης, αποδεικνύοντας ότι ούτε ανέχεται αλλά ούτε αντέχει την κριτική που γίνεται για να μην έφτανε ο τόπος μας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΣ ΕΔΕΚ, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ακόμη μια φορά επέλεξε να κατηγορήσει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

"Οι ευθύνες της Κυβέρνησης, των τραπεζών και του εποπτικού πλαισίου είναι αυταπόδεικτες. Είναι ξεκάθαρο ότι η κάθοδος της Τρόικας οφείλεται στη δημοσιονομική διολίσθηση και στις μεγάλες, όπως φαίνεται, ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων", αναφέρει η ΕΔΕΚ.

Προσθέτει πως "η τραγική κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είναι προϊόν ιδεολογικών αγκυλώσεων, της αδυναμίας της Κυβέρνησης να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση και της ανικανότητας της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα από τη μια και των φιλελεύθερων νοοτροπιών της ασύδοτης κερδοφορίας, με ανεπαρκή έλεγχο της αγοράς από την άλλη».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το ΚΣ ΕΔΕΚ προειδοποίησε πολλές φορές για την πορεία της οικονομίας και πρότεινε σειρά μέτρων, με σεβασμό πάντοτε στον κοινωνικό διάλογο και στους χαμηλά αμειβόμενους συνανθρώπους μας.

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο αυτοί που κάλεσαν την Τρόικα στην Κύπρο να την κατηγορούν ότι τα μέτρα που προτείνει είναι απάνθρωπα και θα διαβρώσουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, συμπληρώνει η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωσή της.

«Αυτοί ήταν οι ίδιοι που δήλωναν λίγο μετά το αίτημα μας για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα επιδείξουν κατανόηση και τα μέτρα δεν θα είναι επώδυνα. Αυτό όντως αποτελεί έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας. Το τσουνάμι των άκρατου φιλελευθερισμού δεν αποτελεί λύση. Δε μπορεί τις λάθος αποφάσεις των τραπεζών να τις πληρώνουν οι Κύπριοι πολίτες", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"