Αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα με παραίτηση Ανδρέα Ηλιάδη

Αποδίδεται σε προτροπές της Κεντρικής Τράπεζας.- Αναμένονται παρόμοια βήματα και από τη Λαϊκή Τράπεζα.-

Την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου και από μέλος του ΔΣ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης. 

Η παραίτηση Ηλιάδη αποδίδεται από την Κυβέρνηση σε νουθεσίες και προτροπές της Κεντρικής Τράπεζας. Οι ίδιοι κύκλοι ενέταξαν την παραίτηση στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, για το καλό του τραπεζικού συστήματος.

Κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας ανέφεραν ότι αναμένονται παρόμοια βήματα και από τη Λαϊκή Τράπεζα, αφού έχει κλείσει ο κύκλος της προσφοράς της ηγεσίας της Τράπεζας, με βασικό ρόλο την ανακεφαλαιοποίηση της.

Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη για να συζητήσει το θέμα διαδοχής του Ανδρέα Ηλιάδη.
Με ανακοίνωση της, η Τράπεζα ευχαριστεί τον κύριο Ηλιάδη για τα 33 χρόνια υπηρεσίας του στην τράπεζα και εξαίρει το έργο του στην Ελλάδα και την επιτυχημένη, όπως σημειώνει, οκταετή θητεία του.

Σ.Στεφάνου :Η πολιτεία παρακολουθεί .-
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι η πολιτεία και η κοινωνία παρακολουθούν από πολύ κοντά τα όσα σιγά-σιγά αναδεικνύονται για τα κακώς έχοντα στις τράπεζες. Με αυτά, πρόσθεσε, η Κεντρική Τράπεζα, ως η εποπτική αρχή, ασχολείται πάρα πολύ σοβαρά. Μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα Σε Μέρα" και σχολιάζοντας την παραίτηση Ηλιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία προέρχονται κυρίως από την έκθεση του τραπεζικού συστήματος στα ελληνικά ομόλογα, για την οποία υπάρχουν ευθύνες.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΗΛΙΑΔΗ
Η ανακοίνωση για την παραίτηση του Αντρέα Ηλιάδη κοινοποιήθηκε στον προεδρεύοντα του Διοικητικού Συμβουλίου Αντρέα Αρτέμη. Ο κ. Ηλιάδης αναφέρει πως «στην πολύχρονη πορεία μου οι θέσεις που μου εμπιστευτήκατε δεν υπήρξαν ποτέ για μένα ευκαιρία για προνόμια και προβολή αλλά μεγάλη ευθύνη που υπηρέτησα με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια και μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της τράπεζας και το καλό του τόπου». 

Σημειώνει πως οι προκλήσεις που βιώνει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτούν συστράτευση όλων μέσα και έξω από την τράπεζα για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε. 
Η συστράτευση αυτή, προσθέτει, δεν υπάρχει και γι’ αυτό μετά από σοβαρό προβληματισμό έλαβε την πιο πάνω απόφαση αφού έκρινε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε πλέον να εκτελέσει τα καθήκοντα του όπως έπρεπε. 

Στην ανακοίνωση του, προσθέτει πως δεν θα λάμβανε μία τέτοια απόφαση αν δεν ήταν σίγουρος πως υπάρχουν στην τράπεζα ικανότατα στελέχη που θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη πορεία της. 
Καταλήγει ευχαριστώντας το Διοικητικό Συμβούλιο και τους μετόχους που όλα αυτά τα χρόνια τον περιέλαβαν με την εμπιστοσύνη τους. 

Ανακοίνωση ΔΣ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης έχει υποβάλει την παραίτησή του από το Συγκρότημα με άμεση ισχύ. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 για να συζητήσει τα διάφορα απορρέοντα θέματα, μεταξύ αυτών το ζήτημα της διαδοχής μετά την αποχώρηση του κ. Ανδρέα Ηλιάδη. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Ανδρέα Ηλιάδη για τη μακρά υπηρεσία και προσφορά του στην Τράπεζα, τα τελευταία 33 χρόνια. Το Συμβούλιο ιδιαίτερα σημειώνει το έργο του κ. Ηλιάδη στην εδραίωση και λειτουργία της Τράπεζας στην Ελλάδα για 15 χρόνια καθώς και την επιτυχημένη θητεία του στην ηγεσία του Συγκροτήματος ως Διευθύνων Σύμβουλος για 8 περίπου χρόνια. 

Η Τράπεζα εύχεται στον κ. Ανδρέα Ηλιάδη κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"