Euro 2012: Πλήρωσε τα ίδια λάθη η Ελλάδα

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Φερνάντο Σάντος και των διεθνών η Ελλάδα απέδειξε ότι το πάθημα του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην Πολωνία δεν της έγινε μάθημα. Μ’ ένα ακόμη χειρότερο ξεκίνημα απέναντι στην Τσεχία η γαλανόλευκη δέχτηκε το πιο γρήγορο 0-2 στην ιστορία των Euros (μέσα σε μόλις πεντέμισι λεπτά) και ηττήθηκε 2-1 στο δεύτερο παιχνίδι της για τον πρώτο όμιλο ελαχιστοποιώντας τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά.

Μόλις στο 3′ έπειτα από λάθος του Τοροσίδη στο κέντρο ο Χίμπσμαν πέρασε κάθετη πάσα στον Γίρατσεκ, ο οποίος ξέφυγε από τον Χολέμπας και με πλασέ νίκησε τον Χαλκιά. Τρία λεπτά αργότερα από το εκ νέου αφύλακτο αριστερό άκρο της ελληνικής άμυνας ο Γκεμπρέ Σελασί γύρισε την μπάλα παράλληλα στην τελική γραμμή, ο Χαλκιάς δεν μπόρεσε να την αποκρούσει και ο Πίλαρ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Ακολούθως η διαβασμένη ομάδα του Μπίλεκ άφησε χώρο στην Ελλάδα και περίμενε να τη βρει ανοργάνωτη σε αντεπιθέσεις. Στο 20′ ο Χαλκιάς ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Σηφάκη, ο οποίος στο 29′ απέκρουσε σε κόρνερ δυνατό συρτό σουτ του Ροζίτσκι. Στο 42′ η Ελλάδα έπεσε εκ νέου θύμα διαιτητικού λάθους, αφού ο επόπτης ακύρωσε ως οφσάιντ του κανονικό τέρμα του Φωτάκη με κεφαλιά.

Στην επανάληψη ο Σάντος αντικατέστησε τον Φωτάκη με τον Γκέκα, ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης με τον Σαμαρά να πηγαίνει στο αριστερό άκρο και τον Φορτούνη ν’ αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή. Η Εθνική άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και στο 53′ από τεράστια γκάφα του Τσεχ σε σέντρα του Σαμαρα ο Γκέκας σκόραρε σε κενή εστία βάζοντας ξανά την Ελλάδα στο παιχνίδι.

Ο Σάντος έριξε στο παιχνίδι και τον Μήτρογλου, ωστόσο η γαλανόλευκη δεν είχε καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Η επιθετική της ανάπτυξη ήταν ανορθόδοξη, αφού με μακρινές μπαλιές από την άμυνα οι Έλληνες διεθνείς έψαχναν να βρουν το κεφάλι του Γκέκα. Η συνταγή δεν είχε επιτυχία, με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους στο Euro2012.

ΕΛΛΑΔΑ:
 Χαλκιάς (23′ λ.τρ. Σηφάκης), Τοροσίδης, Χολέμπας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Φωτάκης (46′ Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Φορτούνης (71′ Μήτρογλου), Σαμαράς.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσι, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν, Πλάζιλ, Γιράτσεκ, Ροζίτσκι (46′ Κόλαρ, 90′ Ραϊτόλαρ), Πίλαρ, Μπάρος (64′ Πέκχαρτ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"