Λύπη Αρχιεπισκόπου για τις εξελίξεις στον Ενδιάμεσο

Αλλά… «Έχουμε άξιους υποψηφίους και εκείνον που εκλεγεί θα τον βοηθήσουμε».- 

«Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι το κέντρο έχει άδοξα διαλυθεί, δεν πρόσφεραν κάποιον υποψήφιο, αυτό με στεναχωρεί, αλλά έχει ο Θεός, ο Θεός αγαπά την Κύπρο και πιστεύω ότι θα μας σώσει». 

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για τις προεδρικές εκλογές. Απαντώντας σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει αγωνία για τις εξελίξεις, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, «δεν είμαι απαισιόδοξος, πάντοτε η αισιοδοξία δεν με λείπει και πιστεύω ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες». 

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι «έχουμε άξιους υποψηφίους, που εκείνο που θα ψηφίσει ο λαός θα είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε για να κάνει ό,τι καλύτερο και για τον τόπο μας και για το λαό μας. Από τη στιγμή που θα τον ψηφίσει ο λαός θα είναι ο εκλελεγμένος Πρόεδρος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ μιλούσε στο περιθώριο της τελετής τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, που ανεγείρεται στην Τάλα.

Ο Ομήρου ενημέρωσε την ΕΔΕΚ 

Για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνάντησης των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης η Γραμματεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ από τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι αποφασίστηκε η σύγκληση συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου και η πραγματοποίηση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων, για την ενημέρωση των μελών του Κινήματος, πριν από την πραγματοποίηση συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα συζητήσει τη στάση της ΕΔΕΚ, για τις Προεδρικές Εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

ΕΥΡΩΚΟ
Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα του ΕΥΡΩΚΟ μετά το ναυάγιο του ενδιάμεσου χώρου, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Μάριος Καράντωνας, είπε ότι το ΕΥΡΩΚΟ εισήλθε σε αυτή τη διαδικασία με καθαρές θέσεις και απολογήθηκε στον κόσμο ''γιατί φαίνεται ότι αποτύχαμε να δώσουμε τη λύση την οποία ήθελε''. Ομως, ως φύσει αισιόδοξος - συνέχισε - εκφράζει την πεποίθηση ότι έστω και τώρα θα μπορέσουν να βρουν μια λύση για το καλό της Κύπρου.

Ερωτηθείς εάν το ΕΥΡΩΚΟ μελετά το ενδεχόμενο τριμερούς συνεργασίας με την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους, ο κ. Καράντωνας είπε ότι το κόμμα του, αρχίζοντας από την ερχόμενη εβδομάδα θα πάει στα συλλογικά του όργανα και θα μελετήσει όλα τα δεδομένα και μετά θα τοποθετηθεί αναλόγως. Ολα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, ανέφερε.

Σε ερώτηση τί θα γίνει ακριβώς την ερχόμενη εβδομάδα, απάντησε ότι δεν γνωρίζει τις ακριβείς ημερομηνίες, αλλά σίγουρα θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή και μέχρι το τέλος του μήνα, μετά τις διαβουλεύσεις με τα όλα τα όργανα, το Κεντρικό Συμβούλιο του ΕΥΡΩΚΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"