Νέες κατηγορίες Ν. Παπαδόπουλου σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ

«Σκόπιμα οδηγούν  την Κύπρο στο Μηχανισμό για να φορτώσουν στην ΕΕ  την επιβολή μέτρων». – Ενσπείρουν πανικό, απαντά η Κυβέρνηση, για να την εξαναγκάσουν  να πάρει αντιλαϊκά μέτρα.-

Νέα επίθεση κατά του Προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ για την πολιτική τους στα θέματα της οικονομίας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ ότι παραγνωρίζουν τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν προχωρούν στη λήψη μέτρων και ότι επιδιώκουν την ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης. Κι αυτό, όπως είπε, για να επιβληθούν μέτρα από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και να έλθουν στη συνέχεια να την κατηγορήσουν.

Ο κύριος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «με την πολιτική που ακολουθείται περιορίστηκαν οι δυνατότητες της Κύπρου να αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης» και έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά, έναν πρόεδρο που φαίνεται ότι ζει σε άλλη χώρα και το ΑΚΕΛ που θέτει το κόμμα πάνω από το συμφέρον του τόπου».

Ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η Επιτροπή Οικονομικών θα καλέσει στη Βουλή τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, προκειμένου να απαντήσει κατά πόσον υιοθετεί τις θέσεις του Προέδρου Χριστόφια ή αν θα προχωρήσει από μόνος του στην εξαγγελία μέτρων. Δεν υπάρχει, είπε, άλλη οδός για τον κύριο Σιαρλή. Είτε θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων είτε θα παραιτηθεί, όπως υπογράμμισε.

Τις επικρίσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ότι στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Κύπρος έχει λάβει αρκετά μέτρα. Ανέφερε, επίσης, ότι στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται πως το πρόβλημα στην κυπριακή οικονομία πηγάζει από την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάτι που αποφεύγει να αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Εάν η Κύπρος προσφύγει τελικά στον μηχανισμό στήριξης, τόνισε ο κ. Στεφάνου, δεν θα οφείλεται στα δημοσιονομικά, «αλλά για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου» προσθέτοντας πως ο τότε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δεν άσκησε τον εποπτικό του ρόλο για να τις περιορίσει. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαγγείλει σύντομα νέο πακέτο μέτρων, τα οποία δεν θα είναι σε βάρος των εργαζομένων.
Αναφερόμενος στην ΑΤΑ ο κύριος Στεφάνου είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πρόταση για αναδιάρθρωσή της ώστε να γίνει πιο προοδευτική. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι για το θέμα αυτό θα γίνει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους. 

Ο αναπληρωτής  Κυβ. Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης  σε σχόλιο του  είπε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό  για να εξαναγκάσει την Κυβέρνηση στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"