Είτε συμφωνούν αύριο σε υποψήφιο είτε διαλύονται οι Ενδιάμεσοι

Στην αναμονή ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και Λιλλήκας.-
Με το βλέμμα στραμμένο στην καθοριστική συνάντηση των ηγετών του ενδιάμεσου χώρου αύριο Τετάρτη, βρίσκονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα σχολιάσει τις διεργασίες στα άλλα κόμματα, ωστόσο είναι σαφές ότι πιθανή αποτυχία της προσπάθειας διανοίγει πιθανότητες στήριξης της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη.

Στο ΑΚΕΛ, τα μηνύματα της βάσης για νέα συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα, φαίνεται να είναι αρνητικά, και αυτό προς το παρόν γέρνει την πλάστιγγα προς την αυτόνομη κάθοδο.

Ωστόσο δημοσίως κρατούν ανοιχτές τις πόρτες για διάλογο με τις δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Λουκαϊδης αναφέρθηκε στις προτάσεις που το ΑΚΕΛ κατέθεσε στα υπόλοιπα κόμματα, όπως ο καθορισμός πλαισίου προγραμματικών αρχών, οι οποίες παρέμειναν αναπάντητες. 

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου δεν έχουν διαφοροποιηθεί από την τελευταία συνάντησή τους.

Στο Δημοκρατικό Κόμμα επισήμως δηλώνουν προσηλωμένοι στη στρατηγική του ενδιάμεσου χώρου και ότι πρέπει να υπάρξει κατάληξη στη συνάντηση της Τετάρτης, που θα γίνει στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης φωτίου δήλωσε ότι ο κ. Καρογιάν θα πάει στη συνάντηση της Τετάρτης εμμένοντας στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μαυρέλλη, με προοπτική τη στήριξη και από το ΑΚΕΛ. Θέση η οποία ωστόσο απορρίπτεται από τους άλλους τρεις.

Η ΕΔΕΚ υποστηρίζει λύση Λιλλήκα, προβάλλοντας ταυτόχρονα την υποψηφιότητα Γιαννάκη Ομήρου. Στο ΕΥΡΩΚΟ υποστηρίζουν Λιλλήκα, απορρίπτοντας Μαυρέλλη.
Οι Οικολόγοι θεωρούν ως λύση για έξοδο από το αδιέξοδο την επιλογή υποψηφίου από συνέδριο της βάσης των τεσσάρων κομμάτων.

Στα τέσσερα κόμματα ήδη μελετώνται σενάρια της επόμενης μέρας στην πολύ πιθανή περίπτωση του ναυαγίου και στο ποιος θα χρεωθεί την ευθύνη.
Στην ΕΔΕΚ θεωρούν βέβαιο το ναυάγιο στη συνάντηση της Τετάρτης και μελετούν την επόμενη μέρα έχοντας ως πολύ σοβαρό ενδεχόμενο πλέον την κάθοδο στις προεδρικές με υποψήφιο τον Γιαννάκη Ομήρου. 

Στο Ευρωπαϊκό Κόμμα, εάν ναυαγήσει η προσπάθεια φαίνεται να προσανατολίζονται στην επιλογή του Γιώργου Λιλλήκα χωρίς τίποτα να θεωρείται σίγουρο. Θεωρούν, πάντως, χρυσή ευκαιρία για τον ενδιάμεσο χώρο τις συνθήκες της εποχής, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Οι Οικολόγοι είναι ξεκάθαροι ότι στη συνάντηση της Τετάρτης θα αποχωρήσουν από την όλη προσπάθεια αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση τους για διεξαγωγή συνεδρίου των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου με την τελική απόφαση για τον υποψήφιο να την παίρνουν οι κομματικές βάσεις.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε αδιέξοδο. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και μέσα από την κάλπη, σημείωσε η κυρία Παναγιώτου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"