Αίγυπτος: Και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν νικητές

Την Πέμπτη η ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος.-

ΚΑΪΡΟ: Η επιτροπή των προεδρικών εκλογών της Αιγύπτου συνεχίζει τη σύνθεση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα και αναμένεται να ανακοινώσει τον νικητή των εκλογών την Πέμπτη, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου στελέχους της επιτροπής στο Ρόιτερς.

Οι εκστρατείες τόσο του υποψηφίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι, όσο και του Άχμεντ Σαφίκ, του τελευταίου πρωθυπουργού του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, έχουν ανακοινώσει ότι τις εκλογές έχει κερδίσει ο υποψήφιός τους βασιζόμενοι σε ανεπίσημες καταμετρήσεις.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τα αποτελέσματα που έχουν κυκλοφορήσει», δήλωσε ο δικαστής Μάχερ ελ Μπεχέιρι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επιτροπή αναμένει τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα, σε πολλά από τα οποία συνεχίζεται η καταμέτρηση.

«Θα καταρτίσουμε τα αποτελέσματα, θα λάβουμε και θα εξετάσουμε τις ενστάσεις και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα την Πέμπτη», σημείωσε ο ελ Μπεχέιρι.

Στο μεταξύ το στρατόπεδο του Άχμαντ Σαφίκ κατηγόρησε τον αντίπαλό του Μοχάμεντ Μόρσι ότι επιθυμεί «να κλέψει» τη νίκη ανακοινώνοντας ότι έχει κερδίσει στις εκλογές, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

«Είναι μια πειρατική πράξη να διεκδικούν μια νίκη χρησιμοποιώντας εντελώς ψεύτικους αριθμούς», δήλωσε στον Τύπο ο 'Αχμαντ Σάρχαν, στέλεχος της εκστρατείας του Σαφίκ.

«Είναι μια ψεύτικη νίκη», πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που διαθέτει η εκστρατεία του Σαφίκ ο υποψήφιος αυτός «εξακολουθεί να προηγείται στις ψήφους και αυτή τη στιγμή λαμβάνει το 51 με 52%».

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μόρσι είχε ανεβάσει στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ο δρ.
Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέχθηκε από τον λαό».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"