Κτύπημα στον «απλό άνθρωπο», κατακέφαλα, επιχείρησε η Κυβέρνηση

Ζήτησε από τη Βουλή αύξηση φόρου για τσιγάρα και ποτά ύψους 26 εκατομμυρίων.- Δεν ψηφίστηκε γιατί δεν συνοδευόταν από διαρθρωτικά μέτρα.-
Κατά πλειοψηφία τα κόμματα με 23 ψήφους, απέρριψαν να συζητήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια  κυβερνητικό νομοσχέδιο, που εστάλη χθες στη Βουλή, για την αύξηση των φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και αλκοόλ.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε με το αιτιολογικό ότι επανήλθε το ίδιο νομοσχέδιο του Μαρτίου και δεν συνοδεύεται από μέτρα αναδιάρθρωσης.

Με 18 ψήφους το ΑΚΕΛ τάχθηκε υπέρ της κατεπείγουσας συζήτησης του νομοσχεδίου προειδοποιώντας για φαινόμενα αισχροκέρδειας. 

Η Ολομέλεια παρέπεμψε το νομοσχέδιο  στην Επιτροπή Οικονομικών για να τύχει της ίδιας επεξεργασίας με όλα τα συνήθη νομοσχέδια.

Συγκεκριμένα, προτείνεται διπλασιασμός του φόρου στον καπνό για στριφτά τσιγάρα και αύξηση κατά οκτώ σεντ, στα πακέτα των 20 τσιγάρων.

Για το αλκοόλ, το νομοσχέδιο προνοεί αύξηση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης κατά 50%.

Ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, απηύθυνε χθες το πρωί έκκληση στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών, να ψηφισθεί το νομοσχέδιο, διαφορετικά το κράτος θα έχει μεγάλη απώλεια εσόδων.

Οι αυξήσεις στα καπνικά προϊόντα, αλλά και στο αλκοόλ αναμένεται, αν εγκριθούν, να αποφέρουν έσοδα στο κράτος περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"