Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο.-
Αναβλήθηκε, λόγω της εσωτερικής κατάστασης στην Αίγυπτο, η επίσκεψη στην Κύπρο του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ, Mohamed Kamel Amre, που επρόκειτο να αρχίσει χθες.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ στην Κύπρο αναβάλλεται λόγω της εσωτερικής κατάστασης στην Αίγυπτο, η οποία απαιτεί την παραμονή του στη χώρα. 

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της επίσκεψης.

Οι ποινές στη δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα, Χόσνι Μουμπάρακ, που καταδικάστηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη και κυρίως η αθώωση των αξιωματικών, που συμμετείχαν στην αιματηρή καταστολή της περσινής εξέγερσης, εξόργισαν μεγάλο αριθμό Αιγύπτιων, που κατέβηκαν σε διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις.

Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι η τιμωρία είναι ήπια και ότι επί της ουσίας κανένας δεν έχει πληρώσει για το θάνατο 850 ανθρώπων στις περίπου 20 ημέρες της εξέγερσης, που οδήγησαν στην πτώση του Μουμπάρακ.

Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος οδεύει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο υποψήφιοι είναι ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μούρσι και ο πρώην στρατιωτικός και πρωθυπουργός, λίγο μετά την πτώση Μουμπάρακ, Αχμέντ Σαφίκ.

Δεκάδες νέοι εισέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία του Αχμέντ Σαφίκ, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στα γραφεία του Σαφίκ τις τελευταίες ημέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"