«Με τα μούτρα» σύγκρουση ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ για την οικονομία

Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΕΛ και του Δημοκρατικού Συναγερμού παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις .  Ενώ το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον ΔΗΣΥ ότι στηρίζει τον πλούτο και δυσανασχετεί γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, ο ΔΗΣΥ  αντιστρέφει τα πυρά , κατηγορώντας το ΑΚΕΛ, ότι επί διακυβέρνησης του  τριπλασιάστηκε η ανεργία «και έχουν και μούτρα να παρουσιάζονται ως προασπιστές των εργαζομένων» και ότι «κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε χθες το πρωί ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, υπογράμμισε όμως ότι σημασία έχει το περιεχόμενό τους. Δε μπορούμε να φορτώνουμε τις συνέπειες της κρίσης στους ώμους των εργαζομένων, και θα ήταν ευχής έργο να μας πουν επιτέλους και ο ΔΗΣΥ και οι άλλοι ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που εκείνοιπροτείνουν.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός σοβαρότατου προβληματισμού που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση εάν και εφόσον οι όποιες άλλες προσπάθειες δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Τα στοιχεία της οικονομίας μας, πρόσθεσε, με 2,7 ή 3% έλλειμμα δεν επιβάλλουν προσφυγή μας στο μηχανισμό κατέληξε.

Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, από την άλλη, κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. «Επί ημερών του ΑΚΕΛ η ανεργία τριπλασιάστηκε και έχουν τα μούτρα να παρουσιάζονται ως οι προασπιστές των εργαζομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Δυστυχώς είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ η κοινωνία βλέπει μια κυβέρνηση χαμένη στην αναποφασιστικότητα που διαφωνεί με τον εαυτό της. Για το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στον Μηχανισμό στήριξης ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως πρέπει εμείς οι ίδιοι να πάρουμε μέτρα και όχι άλλοι να μας τα  επιβάλουν.  

«Η προσφυγή στον μηχανισμό θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα τα διαχρονικά και δομικά προβλήματα της Κυπριακής Οικονομίας τα οποία η Κυβέρνηση δεν θέλησε να αντιμετωπίσει τόσο στο δημόσιο όσον και στον τραπεζικό τομέα», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο μηχανισμός στήριξης αποτελεί αναγκαία, πλην όμως αρνητική για τη χώρα μας εξέλιξη, «αφού υπονομεύεται η εθνική μας κυριαρχία και υποθηκεύεται το μέλλον των μελλοντικών γενεών. "Η ανάπτυξη είναι η μόνη λύση και μάλιστα η πράσινη ανάπτυξη, την οποία έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας είπε ότι ενώ ο ΔΗΣΥ, συνεχίζει να κινδυνολογεί, η Κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια και αποφασιστικότητα να υλοποιεί τα μέτρα που έχει λάβει για εξυγίανση της οικονομίας και αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επισωρεύσει η παγκόσμια οικονομική κρίση. 

«Αυτό είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση έστω κι αν ο ΔΗΣΥ και γενικότερα η αντιπολίτευση προσπαθούν να αποκρύψουν.»
«Είναι μʼ αυτό τον τρόπο που η Κυβέρνηση έχει πετύχει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Είναι έτσι που η Κυβέρνηση πέτυχε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο πρώτο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό», τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου. 

Τέλος άφησε αιχμές εναντίον του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι ήταν το κόμμα που καταψήφισε στη Βουλή τα νομοσχέδια που αφορούσαν το συσσωρευμένο πλούτο και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. «Αυτό που θυμούνται οι εργαζόμενοι είναι ότι ο ΔΗΣΥ θεωρούσε ζημιογόνο το διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη λήψη μέτρων που αφορούν τους εργαζόμενους και τις λοιδορούσε. Οι εργαζόμενοι θυμούνται τη σκληρή κριτική του ΔΗΣΥ, γιατί η Κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και οι οποίες σήμερα είναι αντικείμενο έντονης κριτικής.» 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"