Αφήνουν τους μετανάστες να τους καταπιεί η Μεσόγειος

Δεν ενδιαφέρεται κανένας να τους σώσει όταν κινδυνεύουν.- Παρέμβαση Κυρ. Τριανταφυλλίδη.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης με παρέμβαση του στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαιρέτισε το περιεχόμενο της έκθεσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 30 Μαΐου, η οποία προέκυψε από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το θάνατο 63 ανδρών, γυναικών και παιδιών, που εγκαταλείφθηκαν να πεθάνουν σε ένα πλοίο προερχόμενο από Λιβύη τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου.

Παρατήρησε πως η έκθεση «παρέχει μια σαφή εικόνα για ό,τι συνέβη και δείχνει ποιοι πρέπει να αναλάβουν ευθύνες για τους πνιγμούς ανθρώπων στη Μεσόγειο''. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Ευρωβουλευτή, σύμφωνα με τους εννέα επιζήσαντες, ενώ τελούσαν υπό πνιγμό, συνάντησαν διάφορα πλεούμενα, ακόμα και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, αλλά οι εκκλήσεις τους για βοήθεια δεν εισακούστηκαν από πλοία υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, της Ισπανίας και της Ιταλίας. 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης παρατήρησε πως παρότι η έκθεση επικεντρώνεται σε μεμονωμένο περιστατικό, είναι πολλές οι τραγωδίες που έχουν συντελεστεί και συντελούνται ακόμη στη θάλασσα στην προσπάθεια ανθρώπων να έχουν καλύτερο μέλλον και σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν περισσότεροι πνιγμοί. 

Υπενθύμισε, επίσης, την επιτακτική ανάγκη του ''να ανοίξει εκ νέου το λιμάνι και κέντρο υποδοχής στη Λαμπεντούσα της Ιταλίας, το οποίο έχει κλείσει ένα χρόνο τώρα υπό αμφίβολες και αδιευκρίνιστες συνθήκες''.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"