Συνεργάτης της Μέρκελ παρομοίασε την Κύπρο με… σκύλο …

Συνάντηση σήμερα Χριστόφια με την Γερμανίδα Καγκελλάριο.-

Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα  το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο την 1η Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, κλίμα έντονης αντιπαράθεσης καλλιεργείται μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικά μετά την προκλητική δήλωση του Kurt Lauk, στενού συνεργάτη της Μέρκελ, ο οποίος παρομοίασε την Κύπρο με… σκύλο που φυλάει τα λουκάνικα.

Δεν μπορούν αυτοί που βρίσκονται σε κρίση να αναλαμβάνουν την ευρωπαϊκή προεδρία. Είναι σαν να δίνουμε σε έναν σκύλο να φυλάει τα λουκάνικα» είπε χαρακτηριστικά ο Lauk, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (του κόμματος της Μέρκελ), προσθέτοντας ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να αναλαμβάνουν την ευρωπαϊκή προεδρία.

Η δήλωση του Γερμανού παράγοντα προβάλλεται έντονα από τον τουρκικό Τύπο. Σχεδόν στο σύνολό τους οι τουρκικές εφημερίδες και τα κανάλια μεταδίδουν τη σκληρή τοποθέτηση του συνεργάτη της Μέρκελ.

Στη Λευκωσία προχθές, Γερμανός δημοσιογράφος, απευθυνόμενος στον κ. Χριστόφια, τον ρώτησε αν είναι προς πώληση η Κύπρος, για να πάρει την απάντηση: «Εμείς δεν πουλάμε την πατρίδα μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"