Η ΡΑΕΚ μελετά απαγόρευση νέας αύξησης στο ρεύμα

Η ΑΗΚ δεν δέχεται μείωση των κερδών της.-

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να μην ανάψει το πράσινο φως στην ΑΗΚ για την επιβολή νέων αυξήσεων σε μικρούς εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, από την πρώτη Ιουλίου. 

Ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, σε χθεσινές δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο είναι η πιο ψηλή στην Ευρώπη, και πρόσθεσε πως η ΑΗΚ θα πρέπει να αντιληφθεί πως υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δεν μπορεί να απαιτεί τεράστια κέρδη.

Θα πρέπει, είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ, να μοιράσουμε το πάπλωμα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών ή της επιβάρυνσης που επιβλήθηκε στους καταναλωτές, απάντησε καταφατικά και συνέστησε υπομονή. 
Από πλευράς ΑΗΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Γαβριηλίδης επεσήμανε την ανάγκη κερδοφορίας, προκειμένου η Αρχή να υλοποιεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα και να αποπληρώνει τα χρέη της.

Εάν αποκοπεί περαιτέρω ποσοστό κέρδους, είπε, τότε θα τεθεί για την ΑΗΚ θέμα βιωσιμότητας.
Ο κύριος Γαβριηλίδης αναφέρθηκε επίσης σε αντιφατικές δηλώσεις που γίνονται από πολιτικούς, για την ΑΗΚ, και υπενθύμισε ότι η ευθύνη για τις διατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ανήκει στην ΡΑΕΚ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"