Η Ισπανία κατέθεσε επίσημο αίτημα στον Μηχανισμό


Ζητά 100 δισεκατομμύρια.
Η Ισπανία ζήτησε επίσημα τη Δευτέρα οικονομική βοήθεια μέχρι 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με επιστολή που έχει αποσταλεί στον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία στην επιστολή, μετά τις εκθέσεις που κατάρτισαν ανεξάρτητοι σύμβουλοι την περασμένη εβδομάδα και οι οποίες έκαναν λόγο ότι οι ισπανικές τράπεζες θα μπορούσαν να χρειαστούν μέχρι και 62 δισ. ευρώ για να επιβιώσουν μιας σοβαρής οικονομικής ύφεσης, διάρκειας τριών ετών.
Η Κυβέρνηση της Ισπανίας χαρακτήρισε τα δάνεια που πρόσφεραν οι εταίροι στην Ευρωζώνη "πολύ θετικά", σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας Luis de Guindos σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. De Guindos αναφέρει στην επιστολή του ότι οι ισπανικές Αρχές θα προσφέρουν "κάθε βοήθεια τους" για να καταρτιστούν τα κριτήρια, οι όροι του δανείου, τα απαιτούμενα μέτρα και ο ορισμό της σύμβασης.

Ο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί ένα μνημόνιο κατανόησης σε χρόνο που να επιτρέπει τη συζήτηση του θέματος στις 9 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία του Γιούρογκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών των 17 μελών κρατών της Ευρωζώνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"