Δύο χειροβομβίδες ρίφθηκαν στο προαύλιο του ΣΚΑΪ

ΑΘΗΝΑ: Δύο χειροβομβίδες πέταξαν άγνωστοι στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, ενώ είχε αποκλειστεί η περιοχή.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, η πρώτη χειροβομβίδα είναι ρωσική F1 αμυντικού τύπου και εντοπίστηκε στην πίσω πλευρά του κτιρίου του ΣΚΑΪ. Ήταν απασφαλισμένη και πιθανότατα πετάχθηκε από το ίδιο περίπου σημείο που είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ άγνωστοι στις 5 Ιουνίου. 

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους ασφαλείας του σταθμού γύρω στη 1 το μεσημέρι. 

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο μέσα σε ένα παρτέρι και δεύτερη χειροβομβίδα.

Όπως έγινε γνωστό από τον τηλεοπτικό σταθμό, γύρω στις 2 το μεσημέρι ο ΣΚΑΪ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος είπε ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα στο χώρο.

Ήδη από το Σάββατο ο σταθμός είχε δεχθεί απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς, ωστόσο, να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αντιδράσεις

«Κάποιοι προσπαθούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η Δημοκρατία, όμως, δεν τρομοκρατείται. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στη σημερινή δημοκρατική Ελλάδα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τσιόδρας. 

Δήλωση για το περιστατικό έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου: «Η προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία δεν έχει αποτέλεσμα. Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας»

»Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», κατέληξε. 

«Η ρίψη χειροβομβίδας στον σταθμό ΣΚΑΪ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία και την ενημέρωση. Μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"