Το είπε στη Μιλλιέτ: Ο Χριστόφιας έτοιμος για υποψηφιότητα!

Αν η Άγκυρα δεχθεί το σχέδιο για την Αμμόχωστο και σημειωθεί πρόοδος στο Κυπριακό.- «Είμαι έτοιμος για λύση μέχρι την τελευταία στιγμή».-

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προτείνει για άλλη μια φορά το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, με αντάλλαγμα το άνοιγμα κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, επί Κυπριακής Προεδρίας.

Σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ", ο Πρόεδρος Χριστόφιας προτείνει άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα χρησιμοποιούν και οι Τουρκοκύπριοι για διεθνές εμπόριο, καθώς και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για άνοιγμα των αεροδρομίων και λιμανιών της Τουρκίας για αεροπλάνα και πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σύμφωνα με την Μιλλιέτ, αναφέρει ότι σε περίπτωση ουσιαστικής προόδου στο Κυπριακό, είναι έτοιμος να υποβάλει και πάλι υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι, όπως αναφέρει, που το είπε και στον Ντερβίς Ερογλου.

"Είμαι, αναφέρει, έτοιμος για λύση μέχρι την τελευταία στιγμή" και σημειώνει ότι η ημέρα της λύσης θα είναι η ωραιότερη της ζωής του, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η συμβολή και της άλλης πλευράς.

Για την ύπαρξη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τονίζει ότι οι παλληκαρισμοί δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά χρειάζεται διάλογος και προσθέτει ότι από την ύπαρξη υδρογονανθράκων θα ωφεληθεί και η Τουρκία, αν υπάρξει λύση.

Αναφέρει ότι η συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ δεν έχει σχέση με την κόντρα Ισραήλ - Τουρκίας και ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει συνεργασία και με την Τουρκία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"