Σόου Κασιδιάρη στο Δικαστήριο της Ευελπίδων

Κατέθεσε μηνύσεις εναντίον των πάντων.-

ΑΘΗΝΑ: Συνοδεία πέντε μελών της Χρυσής Αυγής κατέφθασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, λίγα λεπτά πριν από τις 12.00 χθες το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.

Αφού περπάτησε μέχρι το κατώφλι του κτηρίου 16, οι «παρατρεχάμενοι» έκαναν έναν κλοιό γύρω του και, προκειμένου να δώσουν τον απαραίτητο χώρο, απώθησαν τα δεκάδες συνεργεία που περίμεναν να προβεί σε δηλώσεις. Ο ίδιος ανέμενε με υπομονή να προετοιμαστούν οι δημοσιογράφοι, για να μιλήσει δημόσια για το πολυσυζητημένο επεισόδιο και τις δικαστικές εξελίξεις.

Εκτός των μηνύσεων που υπέβαλε κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, άσκησε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του ΑΝΤ1 για παράνομη κατακράτηση, αλλά και εις βάρος του εκδότη Αντώνη Δελατόλλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας. 

Μάλιστα, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον εκδότη της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και της προϊσταμένης της εισαγγελίας, Ελένης Ράικου, για να διαπιστωθεί αν κατά τη διάρκεια της εκπομπής τηλεφώνησε ο ίδιος στην προϊσταμένη, την οποία φέρεται να αποκαλεί ως «Ελένη μου». Τότε θα διαπιστωθεί - όπως ανέφερε- εάν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της Δικαιοσύνης. Την υπόθεση θα την αναλάβει ο κ. Γιάννης Δραγάτσης. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας δεν δικαιολογεί το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Η παρουσία του στον χώρο των δικαστηρίων διήρκεσε λίγα λεπτά και συγκεκριμένα ένα τέταρτο. Κατά την έξοδό του, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και με βήμα γοργό κατευθύνθηκε προς το όχημα. Σε αλλεπάλληλες οχλήσεις των δημοσιογράφων για μία δήλωση, ένας εκ της συνοδείας του, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε: «Όταν θα λέτε την αλήθεια, θα σας κάνουμε δηλώσεις.

Mετά την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου και το κρυφτούλι που ακολούθησε επί 48 ώρες, προκειμένου να παρέλθει το αυτόφωρο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά την Κυριακή με προκλητική ομιλία στα Άνω Λιόσια.

Νέα αναβολή στη δίκη

Μετά το «κρυφτό», μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά έτσι κι αλλιώς η δίκη δεν έγινε ούτε και αυτή τη φορά. Πέντε χρόνια έπειτα από το περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν κάθισε ούτε και αυτή τη φορά στο εδώλιο. Η δίκη του πήρε εκ νέου αναβολή και θα εκδικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου. 

Ο δικηγόρος του, μέσω σημειώματος, ζήτησε αναβολή, γιατί έπρεπε να βρίσκεται στο Ναύπλιο για άλλη υπόθεσή του. Το δικαστήριο συνεδρίασε, για να εξετάσει το αίτημα, το οποίο τελικά αποδέχθηκε, με τη σημείωση ότι η αναβολή δεν μπορεί να είναι μακροχρόνια, αφού υπάρχει και ο κίνδυνος της παραγραφής, μια και έχουν ήδη περάσει πέντε χρόνια από την επίθεση στου Ζωγράφου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται για την επίθεση εναντίον διδακτορικού φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παράλληλα διδάσκει. Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"