Ο Κίτας κατέθεσε για το τριπλό φονικό στην Πάφο

Αφηγήθηκε όσα του εκμυστηρεύτηκε ο κομμωτής. - Αναξιόπιστη η μαρτυρία του ισοβίτη λέει η υπεράσπιση .-

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε χθες το πρωί ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στην Πάφο, για τη δολοφονία της εγγύου Γιούλιας Οπόροκ και της 3χρονης κόρης της Βικτώριας. 

Ο ισοβίτης κάθισε ακριβώς απέναντι από τον κατηγορούμενο κομμωτή Δώρο θεοφάνους. Αντάλλαξαν κάποιες ματιές και μετά ο Κίτας, αφού ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω στομαχικών διαταραχών, εισηγήθηκε στο Δικαστήριο να μην περιοριστεί μόνο στη γραπτή του κατάθεση, αλλά να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Επικαλέστηκε σημειώσεις με ημερομηνίες και στοιχεία που κατέγραψε, όπως υποστηρίζει, κατά τις συναντήσεις του με τον κατηγορούμενο στις Κεντρικές Φυλακές. 
Ο ισοβίτης Κίτας, ανέλυσε με παραστατικό τρόπο μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα, τις λεπτομέρειες που κρατούσε στο ημερολόγιο του, με βάση όπως υποστηρίζει, τα όσα του εκμυστηρεύτηκε ο 29χρονος κομμωτής, τους τελευταίους 2 μήνες. 

Φορούσε, όπως ισχυρίστηκε, κουκούλα και γονατισμένος πυροβόλησε την Μολδαβή, μπροστά στα μάτια της 3χρονης Βικτώριας, μέσα στο αυτοκίνητο. 

Τη στιγμή της περιγραφής, στην αίθουσα του δικαστηρίου προκλήθηκε ένταση από τους συγγενείς των θυμάτων. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κίτα, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τη μητέρα, άρπαξε το παιδί που έκλαιγε ασταμάτητα, το μετέφερε βίαια στη θάλασσα και το έπνιξε.
Στο δικαστήριο, κατατέθηκαν ως τεκμήρια το κινητό τηλέφωνο, που όπως υποστηρίζει έγιναν οι συνδιαλέξεις, μια κάρτα sim, φωτογραφίες από την ανεύρεση του φονικού όπλου και ένα ημερολόγιο του ισοβίτη Κίτα.

Ο Αντώνης Προκοπίου, ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι αποφάσισε να μιλήσει, γιατί τον βάραινε η συνείδησή του, αφού είναι πατέρας ενός 3χρονου αγοριού.
Η υπεράσπιση ωστόσο, χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κατάθεση του ισοβίτη, τονίζοντας ότι, στο παρελθόν ταλαιπώρησε την κοινή γνώμη με αναξιόπιστες πληροφορίες.
Καθ' όλη τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας, η αστυνομία έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"