Σιαρλή: Έτοιμες οι τράπεζες ως τις 30 Ιουνίου


Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, σχετικά με το πως γίνεται η διαχείριση για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε: "Συζητούμε κάθε λεπτομέρεια με την αρμόδια αρχή για τραπεζικά ζητήματα που είναι η European Banking Authority (EBA) για όλα όσα αφορούν στις τράπεζες και τον αγώνα κεφαλαιακής ενίσχυσης που διεξάγουν. Ικανοποιούνται οι απαιτήσεις της ΕΒΑ μέχρι το deadline που έχει τεθεί και είναι η 30η Ιουνίου".

Έπειτα από ερώτηση εάν έχει ζητηθεί και εξασφαλισθεί κάποια παράταση για τις τράπεζες και τις απαιτήσεις κεφαλαικής επάρκειας ο κ. Σιαρλή άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας: "Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες που χρειάζεται για τις τράπεζες και αυτά που ζητά η ΕΒΑ. Ό,τι ζητείται θα το πετύχουμε σχετικά με τις τράπεζες μας δίχως προβλήματα". 
Το διακρατικό καθορίζει τον Μηχανισμό
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ύψος του όποιου δανείου από το εξωτερικό θα καθορίσει και τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Σιαρλή τόνισε ότι τα μέτρα που παρουσιάστηκαν στα κόμματα κατά τη σύσκεψη αρχηγών στο Προεδρικό είναι ισοζυγισμένα και δεν θα επιβαρύνουν τον απλό πολίτη.
Ξένη δημοσιογράφος μιλώντας στον Βάσο Σιαρλή του είπε πως φαίνεται πολύ ήρεμος και πως συμπεραίνει ότι δεν υπάρχιε πρόβλημα για να πάρει ως απάντηση από τον ΥΠΟΙΚ: "Η λύση για κάθε πρόβλημα υπάρχει και σε κάθε δύσκολη κατάσταση είναι η ψυχραιμία". Εξάλλου, έπειτα από ερώτηση για το εάν υπάρχει πλέον χρόνος για την Κύπρο ο Βάσος Σιαρλή απάντησε: 'Πάντα υπάρχει χρόνος".
Στεφάνου: Είμαστε πολύ ευαίσθητοι για τον εταιρικό φόροΜιλώντας μετά τη σύσκεψη αρχηγών στο Προεδρικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και αναφερόμενος στα μέτρα τόνισε: "Τα μέτρα που προωθούνται δεν θα επιβαρύνουν τον απλό εργαζόμενο. Θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους που εχουμε θέσει και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Συζητήθηκαν μέτρα για περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και αναδιάρθρωσης της ΑΤΑ, ενώ οπ Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσαν για τα εν λόγω ζητήματα τους πολιτικούς αρχηγούς".
Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου τόνισε πως η Κύπρος από δημοσιονομικής πλευράς δεν είναι άσχημη ενώ κάνει και βήματα προκειμένου να μπει σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με σήμερα. "Όσον αφορά τα διαρθρωτικά προβλήματα έγιναν αλλαγές, πάμε καλά θεωρώ και έτσι θα μπορούμε να είμαστε σε θέση να μιλούμε και να διαπραγματευόμαστε με την Ε.Ε." δήλωσε ο κ. Στεφάνου. 
Αναφερόμενος σε "κόκκινες γραμμές" που πιθανόν να τεθούν σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τον Μηχανισμό Στήριξης ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε: "Είμαστε πολύ ευαίσθητοι στο θέμα του εταιρικού φόρου και θεωρώ πως η θέλησή μας θα εισακουσθεί από τους εταίρους μας. Δεν πρέπει να δημιουργούνται σχρείαστε ανησυχίες".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"