Συλικιώτης: Κανονικά προχωρούν οι εργασίες της Noble

Η εταιρεία Noble Energy προχωρά κανονικά τις εργασίες της στο οικόπεδο 12 επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, διαψεύδοντας  δημοσιεύματα σε ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και κληθείς να σχολιάσει αναφορές της τέως Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου σε άρθρο της ότι η έλευση του φυσικού αερίου συνεπάγεται διάλογο με την εταιρεία, ο κ. Συλικιώτης είπε πως δεν θα ήθελε να το σχολιάσει.

Ωστόσο, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του Τύπου για δυσαρέσκεια της Noble, είπε πως η εταιρεία, με δηλώσεις του εκπροσώπου της απάντησε στο γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον για νέα οικόπεδα αφού, όπως είπε ξεκάθαρα, η εταιρεία επικεντρώνονται στην αξιοποίηση των 36 δις κ.π. που ήδη έχει στα ισραηλινά τεμάχια και στο κυπριακό τεμάχιο «Αφροδίτη».

«Δεύτερον, υπάρχουν συνεχείς επαφές, Τη Δευτέρα είχε επικοινωνία ο εκπρόσωπος της Noble με το Υπουργείο και θα συναντηθώ μαζί του σε δύο μέρες και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η τελική συνάντηση με τη Noble στις ομάδες επαφής για να προχωρήσουμε με τις αποφάσεις μας και για την έλευση του φυσικού αερίου αλλά και για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο τεμάχιο 12», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με το Διευθυντή της Noble στην Κύπρο Τζον Τόμιτς, ο κ. Συλικιώτης απάντησε θετικά. Ο Υπουργός είπε πως αποστάληκαν οι ερωτήσεις μετά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος, και πως το Υπουργείο αναμένει τις επόμενες μέρες τις διευκρινιστικές απαντήσεις της Noble.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"