Ο Αρίντς για Κυπριακό και εκλογές στην Ελλάδα

«Σημαντική η έκθεση που θα ετοιμάσει ο Μπαν» .-

Σημασία αποδίδει η Άγκυρα στην έκθεση που θα ετοιμάσει ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος αναφερόμενος και στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα τονίζει ότι το πιθανότερο είναι νέα προσφυγή στις κάλπες.

Μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, ο Αρίντς αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι “η τουρκική πλευρά το 2004 είχε πει ναι στο σχέδιο Ανάν με ποσοστό 65%, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά είπε όχι με ποσοστό πάνω από 75%. Έκτοτε η τουρκική πλευρά έκανε θυσίες για να βρεθεί μια λύση με δύο ζώνες, δύο πλευρές και δύο καθεστώτα ή με ενοποίηση των δύο αυτών καθεστώτων. Ελπίζαμε ότι θα σημειωθεί πρόοδος στις πρόσφατες συνομιλίες, αλλά η Ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί δυστυχώς να τηρεί αδιάλλακτη και σκληρή στάση. Υπό αυτή την έννοια έχει σημασία για μας η έκθεση που θα ετοιμάσει και θα δημοσιοποιήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ”.

Ο κ. Αρίντς είπε πως δεν έχουν αλλάξει οι τουρκικές θέσεις σημειώνοντας πως “υπάρχει στο βορρά ένα Τουρκοκυπριακό κράτος το οποίο έχει σχέσεις αλληλεγγύης με την Τουρκία. Στο νότο υπάρχει η ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία όλως περιέργως, από το 2004 είναι μέλος της ΕΕ. Οι ηγέτες των δύο πλευρών συνομίλησαν για να αντιμετωπιστεί το παράδοξο αυτό. Αλλά φαίνεται ότι δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με την ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία χρονοτριβεί στηριζόμενη στο γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ”. 

Ως προς τις εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Αρίντς είπε πως “πολλά κόμματα μπήκαν στη Βουλή με μικρά ποσοστά. Από ό,τι βλέπω θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με τη σύμπραξη τουλάχιστο τριών κομμάτων. 

Ωστόσο η εικόνα δείχνει ότι δεν είναι εύκολο να συμφωνήσουν. 
Ίσως ο ελληνικός λαός θα προσφύγει εκ νέου στις κάλπες ή θα προχωρήσουν με μία αδύναμη κυβέρνηση συνασπισμού”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"