Ερογλου: Όχι στις επ' άπειρον διαπραγματεύσεις

Για οριστική διακοπή των κάνει λόγο ο Οζερσάι.-

Οι διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να συνεχίζονται χωρίς να προσδιορισθεί η κατάληξή τους, δήλωσε από την Τουρκία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Όπως γράφει στην πρώτη της σελίδα η ''Βολκάν'', με τον τίτλο ''Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν δύο κράτη'', ο κ. Ερογλου δήλωσε πως η ''τδβκ'' δεν αναγνωρίζεται, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όπως ανέφερε ο κ. Ερογλου, θέλει τόπο για να επιστρέψουν 100 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι ''μετανάστες'' (όπως χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης) ενώ ζητεί όπως εγκαταλείψουν το νησί όλοι οι τουρκικής καταγωγής πολίτες (δηλαδή οι έποικοι).

Όλοι οι ''πολίτες της τδβκ'' δήλωσε ο κ. Ερογλου, ευρίσκονται υπό την προστασία του ''συντάγματος''.

Για οριστική διακοπή των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού έκανε χθες λόγο στα κατεχόμενα ο Κουντρέτ Οζερσάι, σύμβουλος του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Ερογλου.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Βολκάν'' γράφει σχετική είδηση κάτω από τον τίτλο ''Οι άκαρπες διαπραγματεύσεις έχουν την ίδια με το χασίς επίδραση'', φράση προερχόμενη από τον κ. Οζερσάι.

Σε τηλεοπτική εκπομπή στα κατεχόμενα, ο Οζερσάι, όπως γράφει η εφημερίδα, δήλωσε ότι η διαδικασία στο Κυπριακό δεν παγώνει, αλλά πεθαίνει.

Ο κ. Οζερσάι φέρεται επίσης να είπε πως, εάν δεν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε κάποιο σημείο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τότε η όλη διαδικασία θα τερματισθεί ολοκληρωτικά.

Δήλωσε, επίσης, ο κ. Οζερσάι ότι μια διαδικασία διαπραγματεύσεων με ανοικτή κατάληξη και χωρίς αποτέλεσμα θα έχει αρνητική επίδραση στην επίλυση εσωτερικών προβλημάτων και ότι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται επί 44 έτη, προκαλούν διαταραχές όπως το χασίς στα εσωτερικά προβλήματα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Οζερσάι δήλωσε πως η κ. Μπατενχάιμ συναντήθηκε δυο φορές με αμφότερες τις πλευρές στο πλαίσιο της διπλωματίας ''πέρα - δώθε'' και ότι και ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες μετά την επιστροφή του στην Κύπρο.

Στόχος της διπλωματίας αυτής, είπε ο κ. Οζερσάι, είναι να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις. Ολα, πρόσθεσε, έχουν ήδη συζητηθεί, αλλά αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση.

Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε ο κ. Οζερσάι, θα αποφασισθεί με συναίνεση των δύο πλευρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"