Κεραυνός κτύπησε τον Ολάντ ενώ πήγαινε στη Μέρκελ

Με καθυστέρηση η συνάντηση, χωρίς φιλιά και αγκαλιές.- Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Ζαν Μαρκ Ερό.

Ο Φρανσουά Ολάντ ορκίστηκε ο έβδομος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, παραλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της Γαλλίας από τον Νικολά Σαρκοζί. Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα του προέδρου χθες το μεσημέρι, διόρισε πρωθυπουργό  τον Ζαν-Μαρκ Ερό  και μπήκε στο αεροπλάνο να πάει να συναντήσει την Άγγελα Μέρκελ. Στα μισά του δρόμου κεραυνός κτύπησε το αεροπλάνο του, και αναγκάστηκε να γυρίσει στο Παρίσι και να πάρει άλλο αεροπλάνο για το Βερολίνο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελλάριο.

Ο Φρανσουά Ολάντ έγινε ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος που περνά το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων σε διάστημα 17 ετών.

Η μεταβίβαση της εξουσίας έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό γραφείο, όπου ο Νικολά Σαρκοζί παρέδωσε στον νέο πρόεδρο τις διαδικασίες που συνδέονται με την αποτρεπτική πυρηνική δύναμη της Γαλλίας. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με 21 κανονιοβολισμούς.

Ο Φρανσουά Ολάντ διόρισε πρωθυπουργό τον 62χρονο επικεφαλής των σοσιαλιστών βουλευτών Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Μεγάρου των Ηλυσίων Πιερ Ρενε Λεμάς.

Ο Ζαν Μαρκ Ερό έλαβε την εντολή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση η οποία θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος προχώρησε στο διορισμό των στενότερων συνεργατών του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κυρίως του συμφοιτητή του Πιερ Ρενέ Λεμάς ως γενικού γραμματέα των Ηλυσίων και της Ακιλινό Μορέλ, η οποία έγραφε τις ομιλίες του Ολάντ, ως πολιτικής του συμβούλου.

Ο στρατηγός Μπενουά Πιγκά, μέχρι σήμερα υπασπιστής του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, παραμένει στη θέση του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"