Απρακτος ο Τσίπρας επιστρέφει την εντολή στον Πρόεδρο Παπαούλια

Σε ναυάγιο κατέληξε η εντολή του Τσίπρα και όλα δείχνουν νέες εκλογές - Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Τσίπρα ότι δεν ήθελε να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ εκείνος επέμεινε στην αξίωση του να αποσύρουν τις υπογραφές τους από το Μνημόνιο και τις συμφωνίες δανεισμού.- Σε μια άλλη εξέλιξη  η Μέρκελ και ο Ολάντ αρνήθηκαν να τον συναντήσουν.-


ΑΘΗΝΑ: Σε ένα απίστευτα δαιδαλώδες πολιτικό σκηνικό το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας συνέχισε τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, με αυτό το ενδεχόμενο όμως να φαντάζει εξωπραγματικό, καθώς ο κ. Τσίπρας επέμενε στη ρητορική εναντίον Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και όλοι μαζί έδειχναν περισσότερο να προετοιμάζονται για νέες εκλογές παρά να προσπαθούν να συνεργαστούν. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ
Η τελευταία συνάντηση του κ. Τσίπρα έγινε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και διήρκησε μόλις 15 λεπτά, ενδεικτικό του κλίματος και της κατάληξης της επαφής. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις δεν καρποφόρησε η προσπάθεια του κ. Τσίπρα με τον κ. Σαμαρά να δηλώνει ότι και στην πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και στην πρόταση για παροχή ανοχής σε κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δεν έλαβε θετική απάντηση. 

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να δεχθεί την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. 

ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βενιζέλο και η οποία κράτησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκαν πολλά θέματα επί τάπητος. Ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του τόνισε πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα να μετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εναλλακτικά εάν θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει με ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες ή άλλες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ παρέχει ψήφο ανοχής με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και η κατάσταση θα καλυτερέψει. 
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, όταν του προτάθηκε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσουν σε κάποιες διαρθρωτικές κινήσεις όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και πάγωμα των μέτρων και εν συνεχεία να γίνουν αργότερα οι εκλογές. 

Ως αποτέλεσμα φαίνεται πως και η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν καρποφόρησε, κάτι που φάνηκε από τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι την Πέμπτη θα λάβει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσει την προσπάθειά του, όπως είπε. Μιλώντας ο κ. Βενιζέλος προς τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι δεν κατάλαβε ο ίδιος ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος θα ξεκινήσει την Πέμπτη τις συνομιλίες του με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κουβέλη. 

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ
Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένο, ο οποίος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως παρά τη συμφωνία που υπάρχει για το αντιμνημονιακό μέτωπο, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, τη Θράκη και τους λαθρομετανάστες. 

Παράλληλα, δήλωσε ότι ακόμα και εάν ξεπεραστούν αυτές οι διαφωνίες, το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν συγκεντρώνει τις απαραίτητες 120 έδρες, προκειμένου να παρθεί η απόφαση για σχηματισμό κυβέρνησης. Επέμεινε δε στη συγγνώμη από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους προς τους ευρωπαίους εταίρους, λέγοντας πως εάν το παραδεχθούν στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια και ζητήσουν συγγνώμη τότε μπορούν να ξαναδούν τα πράγματα από την αρχή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νέα σύλληψη για την κλοπή κερματοδέκτη