«Αναπάντητες κλήσεις» στις δημόσιες υπηρεσίες

Η Επίτροπος Διοικήσεως διαπιστώνει ανησυχητικές διαστάσεις.-
Έκθεση κόλαφος της Επιτρόπου Διοικήσεως αναφορικά με τη μη ανταπόκριση δημοσίων υπηρεσιών στις τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών, μια ανάσα πριν από την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας. Το φαινόμενο, σύμφωνα με την Επίτροπο, προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις εις βάρος των πολιτών.

Η επίτροπος διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου δήλωσε πως «Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και -Μετανάστευσης, Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Υπηρεσίες Κοιωνικών Ασφαλίσεων ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση που πολύς κόσμος έμεινε άνεργος, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Έπίσημου παραλήπτη και Υπουργείο Άμυνας».

Οι λειτουργοί των υπηρεσιών αυτών είναι οι πλέον δυσεύρετοι, στο ακουστικό των πολιτών σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το γραφείο της επιτρόπου μετά από σωρεία παραπόνων του κοινού.

Όλες οι υπηρεσίες πλην των Ιατρικών Υπηρεσιών παραδέχονται την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα τηλεφωνήματα.
" Οι ενδείξεις οι δικές μας είναι ότι και το Υπ. Υγείας, και οι σχετικές υπηρεσίες του δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις κλήσεις" , πρόσθεσε η κ. Σαββίδου.

Η έκθεση κοινοποιήθηκε άμεσα στους αρμοδίους, οι οποίοι, σύμφωνα με την Επίτροπο «Επικαλέστηκαν τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, το ελλειπές προσωπικό σε αριθμό, επικαλέστηκαν και τεχνικής φύσεως θέματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναγνώρισαν και αδυναμίες των ίδιων των λειτουργών- ανεπάρκειες που αφορούν τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους».

Το πρόβλημα έγκειται και στη νοοτροπία των δημοσίων υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν τους πολίτες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν ώς ενόχληση, ενώ η εξυπηρέτηση τους αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα τους!

«Διαισθάνομαι ότι μάλλον ο πολίτης αντιμτωπίζεται ως ένας αριθμός φακέλου ως ένας αριθμός στον ηλεκτρονικό υπολογιστή», είπε η κ. Σαββίδου.

Ήδη η επίτροπος διοικήσεως σε συνεργασία με το τμήμα δημόσιας διοίκησης και Προσωπικού, διαμορφώνουν κώδικα ορθής διοικητικής συμπεριφοράς στα πρότυπα αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ο οποίος θα είναι έτοιμος στις αρχές του επόμενου έτους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"