Ικανοποιημένος ο Χριστόφιας για τη δήλωση Βεστερβέλε

«Η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας ώστε να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία”.-

Πολύ θετική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ότι η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας ώστε να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαμήνυσε ότι η Κύπρος είναι σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποτραπεί η λήψη οποιασδήποτε απόφασης που να παραβιάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με το άνοιγμα διαπραγματευτικών κεφαλαίων της Τουρκίας. 

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών καθώς και τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για άνοιγμα του κεφαλαίου της ενέργειας για την Τουρκία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει. 

Ωστόσο, υπογράμμισε το πόσο θετική ήταν η δήλωση του κ. Βεστερβέλλε. «Όμως, από κει και πέρα, τα σχόλια είναι δουλειά δική σας σε σχέση με το τι θα μπορούσε να κάνει ή δεν θα μπορούσε να κάνει η Προεδρία, εννοώ η Κομισιόν. Αν θα υπάρξει οτιδήποτε το οποίο να παραβιάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εδώ είμαστε. Είμαστε σε επαφή συνεχώς με τον κ. Φούλε», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς σχετικά με τη  δήλωση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι η πολυμερής διάσκεψη βρίσκεται στο τραπέζι και είναι μέρος της ατζέντα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «τίποτε δεν υπάρχει. Θα μείνει στην ατζέντα», διευκρίνισε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"