Στην ομαδικότητα επιμένει το Κίνημα Οικολόγων

Για να  οδηγηθεί ο ενδιάμεσος χώρος σε επιτυχία.-
Το Κίνημα Οικολόγων δεν θα συμμετέχει σε μία διαδικασία εξεύρεσης κοινού υποψηφίου πίσω από κλειστές πόρτες, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της από τη Λεμεσό η ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου. 

Όπως ανέφερε, «οι διαβουλεύσεις του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας και η διεκδίκηση των Προεδρικών εκλογών με κοινό υποψήφιο μπορούν να τελεσφορήσουν νοουμένου ότι τηρείται η στοιχειώδης προϋπόθεση που είναι η ενότητα του χώρου". 

Κατά την άποψη μας, είπε, τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας θα πρέπει τάχιστα να αποτελέσουν αυτόφωτη παρουσία στον πολιτικό ουρανό. Με αφετηρία την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ενδιάμεσος χώρος και της οικολογίας μέσω της αναγκαίας ανανέωσης και αναζωογόνησης του, μπορεί να διεκδικήσει από την κοινωνία την στήριξη της στις θέσεις του στο Κυπριακό, την Οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και να παίξει το ρόλο που του επιβάλλεται να παίξει στις αναμενόμενες κρίσιμες εξελίξεις». 

Η ΓΓ των Οικολόγων εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την πρόθεση κάποιων από τα συνεργαζόμενα κόμματα, όπως είπε, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ για ξεχωριστές συναντήσεις με θέμα τη συνεργασία μαζί του για τις προεδρικές εκλογές. 

«Έχουμε ήδη μια κοινή διακήρυξη η οποία είναι δεσμευτική για όλους μας. Αναζητούμε κοινό υποψήφιο. Σε αυτή τη φάση πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί ορμή και δύναμη σε αυτήν την προσπάθεια και να εμπεδωθεί και εκφραστεί με κάθε τρόπο η ιδέα της ομάδας,» είπε. 

«Επίσης εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη δημοσιοποίηση ονομάτων τα οποία διοχετεύτηκαν στη δημοσιότητα, τακτική η οποία εκθέτει πρόσωπα και συνειδήσεις και αποσυνθέτει μια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη,» ανέφερε.

«Ήδη ανάμεσα στους συμπατριώτες μας κυριαρχεί το αίσθημα της δυσπιστίας προς το πολιτικό σύστημα. Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει το Κίνημα Οικολόγων και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε και αυτή τη φορά, γι΄αυτό και έχουμε προτείνει στους συνομιλητές μας τη διοργάνωση ενός συνεδρίου όπου θα συμμετέχουν μέλη των κομμάτων σε αναλογική βάση και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών καθώς και προσωπικότητες που θα στηρίξουν την προσπάθεια για την τελική επιλογή υποψηφίου. 

Η ομαδικότητα και η συμμετοχική διαδικασία είναι αυτά που μπορούν να στηρίξουν και να οδηγήσουν την προσπάθεια μας σε επιτυχία και όχι οι κατά μόνας συναντήσεις,» κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"