Ελλάδα: Νέα σύσκεψη σήμερα με όλους, πλην Μιχαλολιάκου

Βενιζέλος: Στηρίζουμε ως λύση ανάγκης κυβέρνηση προσωπικοτήτων

- Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, κάτι που χαρακτηρίζει πολιτική ήττα.- Θα μετάσχει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας στην νέα σημερινή συνάντηση - Τα περισσότερα σενάρια δείχνουν πως η χώρα οδεύει ολοταχώς σε νέες εκλογές.- Ο Τσίπρας άρχισε ήδη προεκλογικό αγώνα.

ΑΘΗΝΑ: Το θρίλερ διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα.  Στη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη του Προέδρου Παπούλια με Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη,  πρόταση του κ. Παπούλια για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων με την υποστήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, απορρίφθηκε από τον κ. Κουβέλη. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε απορρίψει την πρόσκληση του Προέδρου Παπούλια και δεν παρέστη στη σύσκεψη, απαιτώντας να προσκληθούν και τα άλλα  κόμματα της Βουλής.
Σήμερα στις δύο το μεσημέρι θα συνεχιστεί, σε σύσκεψη των πολιτικών με διευρυμένη σύσκεψη η διαβούλευση, για το σχηματισμό κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση με τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Στο τραπέζι της συνάντησης τη Δευτέρα τέθηκε το ενδεχόμενο κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «στηρίζουμε ως λύση ανάγκης μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων με τη συμετοχή και άλλων κομμάτων».

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε δηλώσεις του επανέλαβε τις καταγγελίες του προς τον κ. Τσίπρα ότι δεν αξιοποίησε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Επανέλαβε επίσης ότι πρότεινε την οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δήλωσε αντίθετος για μία κυβέρνηση τεχνοκρατών. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε για άλλη μία φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σχηματιστεί κυβέρνηση. 

Μετά την κάθετη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε οικουμενική κυβέρνηση, το βάρος πέφτει στον κ. Κουβέλη, ο οποίος από τη μία δεν επιθυμεί νέες εκλογές, αλλά από την άλλη είναι εγκλωβισμένος σε αυτό που από την αρχή έλεγε: δηλαδή ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι προαπαιτούμενο. 

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανένδοτος για οποιαδήποτε μορφή συνεννόησης και όλα δείχνουν πως συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα για τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές. Μάλιστα, στη χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο αρνήθηκε να μεταβεί και έβαλε όρους για να ξαναπάει στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ των οποίων να κληθούν σε μια τέτοια συνάντηση και τα άλλα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"