Κρίσιμες ώρες για τις Κυπριακές Αερογραμμές – ορατός ο κίνδυνος

Η ΣΥΝΥΚΑ δεν διαφωνεί με το Σχέδιο του ΔΣ, ενώ η ΠΑΣΥΠΙ ζητεί παραίτηση όλων.-  Αναμένεται μεσολαβητική πρόταση της Υπ. Εργασίας.- Στη Βουλή για 45 εκατομμύρια.-

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης, παρουσία των συντεχνιών της εταιρείας και της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας. 

Το σχέδιο προνοεί, μεταξύ άλλων, νέους πλεονασμούς εργαζομένων και περικοπές μισθών.

Οι συντεχνίες θεωρούν ότι δεν περιέχει ούτε έναν αναπτυξιακό προγραμματισμό και δηλώνουν ότι αν εφαρμοστεί, θα δώσει απλώς σύντομη παράταση ζωής στην εταιρεία, η οποία πολύ σύντομα θα κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους σύντομα θα επανέλθει με μεσολαβητική πρόταση.

Ο Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ, Αντρέας Πιερίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός των επόμενων 48 ωρών να υπάρχει μία πρόταση. Είπε επίσης ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο Υπουργείο Εργασίας είναι θετικό και στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοδοτική πλευρά μελετά θέσεις περεταίρω μείωσης του λειτουργικού κόστους στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Παραίτηση του ΔΣ ζητά η ΠΑΣΥΠΙ
Από την άλλη η ΠΑΣΥΠΙ ζητεί τη συγκρότηση νέου ΔΣ με ξεκάθαρες οδηγίες από το κράτος για εξεύρεση σοβαρού στρατηγικού επενδυτή.
Επίσης οι Πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση, τη Βουλή και τις υπόλοιπες συντεχνίες να απορρίψουν το εκτρωματικό, όπως λένε, σχέδιο αναδιάρθρωσης και τάχιστα από κοινού να συγκροτηθεί μια ευέλικτη τεχνοκρατική ομάδα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους για να συζητηθεί, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το αύριο των ΚΑ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, Κυριάκος Κυριάκου, είπε ότι έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.
«Έχουν τεθεί οι παράμετροι που θα κινηθεί η Υπουργός για να διαμορφώσει την πρόταση – το ποσό των εξοικονομήσεων να μην διακυμαίνεται πέραν από αυτό το ποσό που τέθηκε από την αρχή, δηλαδή, γύρω στα 17 εκ.»

«Δεν υπάρχουν περιθώρια να αφήνουμε τον χρόνο να φεύγει από τα χέρια μας», είπε κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της ΠΑΣΥΠΙ. Παράλληλα όμως χαιρέτησε τη στάση των άλλων συντεχνιών.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών, Γιώργο Μαυρόκωστα, είτε επέλθει συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του προσωπικού, είτε όχι, οι ΚΑ θα πάνε εντός της εβδομάδας στη Βουλή για να ζητήσουν αύξηση κεφαλαίου κατά 45 εκ. ευρώ.

Η Διεύθυνση ζητά όπως το νομοσχέδιο για την αύξηση του κεφαλαίου των ΚΑ συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος, όπως έγινε και με την περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"