Αύριο οι Ενδιάμεσοι Αρχηγοί συζητούν για Υποψήφιο

Οριστικοποιείται η Προγραμματική Διακήρυξη.-

Οι αρχηγοί των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου συναντώνται ξανά αύριο με σκοπό την οριστικοποίηση του κειμένου της κοινής Προγραμματικής Διακήρυξης και ανταλλαγή απόψεων για την επιλογή του υποψηφίου που θα ηγηθεί του ενδιάμεσου χώρου στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.  

Το ΚΣ ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να αρνηθεί συνάντηση με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποταθεί και το ζητήσει, αλλά, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, σε ότι αφορά τις Προεδρικές Εκλογές το κόμμα του είναι επικεντρωμένο στην προσπάθεια συνεργασίας του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, τα κόμματα του οποίου, σε επίπεδο ηγετών, θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη το πρωί (αύριο), προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο της προγραμματικής διακήρυξης και να προχωρήσουν στη συζήτηση για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξουν. 

''Μόνιμη μας, όμως, θέση'', τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ''είναι ότι οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποταθεί για συνάντηση, εμείς δεν πρόκειται να αρνηθούμε για συνάντηση, αλλά εμείς, σε ό,τι αφορά τις Προεδρικές Εκλογές, είμαστε επικεντρωμένοι στην προσπάθεια συνεργασίας του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, αλλά δεν μπορούμε να μη συζητούμε, ούτε μπορώ'', πρόσθεσε, ''να δεχθώ αυτό που γίνεται στην Ελλάδα -χωρίς να μου πέφτει λόγος βεβαίως- όπου γίνεται προσπάθεια, ενώπιον της εθνικής κρίσης, να υπάρξουν κάποιες αποφάσεις και το ένα κόμμα δεν συναντά το άλλο''.

''Πρέπει'', δήλωσε ο κ. Ομήρου, ''μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, που μας χαρακτηρίζει, να ακούμε ο ένας τον άλλο''.

''Να σας ανακοινώσω'', είπε ο κ. Ομήρου στους δημοσιογράφους, ''ότι την ερχόμενη Πέμπτη (αύριο), στις 11:15 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ηγετών των τεσσάρων κομμάτων που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια''.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρου Κυπριανού, με τον ίδιο σχετικά με τις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι ο κ. Κυπριανού τον ζήτησε στο τηλέφωνο, αλλά δεν κατέστη δυνατό να συνομιλήσουν.

Όμως, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, θα υπάρξει ''επαφή'', ενώ ''την Πέμπτη θα οριστικοποιηθεί το κείμενο της προγραμματικής διακήρυξης για το οποίο έχουμε ήδη συμφωνήσει και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η συζήτηση του υποψηφίου''.

''Είμαστε'', συνέχισε ο κ. Ομήρου, ''επικεντρωμένοι στην προσπάθεια για επιβεβαίωση προγραμματικών συγκλίσεων που τις έχουμε ανιχνεύσει και για να καταλήξουμε στη συνέχεια στο πρόσωπο - φορέα που θα εκφράζει, κατά τρόπο αξιόπιστο, αυτή την εναλλακτική πρόταση εξουσίας''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"