Ο Γιούγκερ καλωσόρισε τη δέσμευση της Κύπρου για 2.5%

Άσκησε έντονη κριτική στους επικριτές της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Εurogrοup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καλωσόρισε τη δέσμευση της κυπριακής Κυβέρνησης για επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ το 2012, καθώς και την ετοιμότητα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα εφόσον χρειαστεί. Χαιρέτισε επίσης τη δέσμευση της Κυβέρνησης να διασφαλίσει τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Γιούνκερ, έγινε στο όνομα του Eurogroup, τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στην συνεδρία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Στη συνεδρίαση έγινε πολιτική συζήτηση και για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου τους εταίρους ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, 

Στη συζήτηση που ακολούθησε αρκετές χώρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για το κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εφαρμογή του προγράμματος η καθυστέρηση του σχηματισμού Κυβέρνησης και κυρίως το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες εκλογές στα μέσα Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης άσκησε εντονότατη κριτική σε κοινοτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρών της Ευρωζώνης οι οποίες τις τελευταίες μέρες αναφέρονται στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το Ευρώπη.

Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά όπως προβλέπονται από το μνημόνιο, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν, προσθέτοντας ότι οι εταίροι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και κοινοβουλίων. Η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη, οι δύο πλευρές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ανέφερε. «Χωρίς ελληνική δέσμευση το σύμφωνο αλληλεγγύης δεν μπορεί να λειτουργήσει, είπε και πρόσθεσε καταλήγοντας ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στους ώμους των πολιτικών κομμάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"