Ελλάδα: Επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Παναγιώτης  Πικραμένος.-

ΑΘΗΝΑ: Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που συνήλθαν χθες το μεσημέρι υπό τον Πρόεδρο Παπούλια με σκοπό να αποφασίσουν για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία να οδηγήσει τη χώρα δε επαναληπτικές εκλογές, μετά το ναυάγιο των επανειλημμένων προσπαθειών για σχηματισμό πολιτικής κυβέρνησης, δεν τα κατάφεραν ούτε και σε αυτό να συμφωνήσουν.

Ο Πρόεδρος Παπούλιας, ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα  διόρισε αυτός υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο.

Παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο κ. Πικραμμένος απάντησε στον κ. Παπούλια, ότι είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνει και πως ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει.

Πρόσθεσε, ότι θα είναι αυστηρά υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ωστόσο είπε: «Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε με χιούμορ: «Διάβασα ότι, λόγω ονόματος, είμαι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός για να κλείσει η εποχή της Μεταπολίτευσης».

Ανταποδίδοντας  το χαριτολόγημα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Πικραμμένο: «Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη".

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μετά την ορκωμοσία ο κ. Πικραμμένος πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου και παρέλαβε  από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος είχε ήδη παραιτηθεί.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί σήμερα Πέμπτη  και οι  νέοι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ. ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Η νέα Βουλή θα εκλέξει τον Πρόεδρο της και θα διαλυθεί εν όψει των νέων εκλογών.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο (Μπόνους + 50 έδρες για το πρώτο κόμμα αλλά με λίστα υποψηφίων, όπως προβλέπεται και όχι με σταυρούς προτίμησης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, «κρούσεις» για να αναλάβουν καθήκοντα στη νέα υπηρεσιακή κυβέρνησης έχουν γίνει στον Πέτρο Μολυβιάτη για το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στον στρατηγό ε.α. Φράγκο Φραγκούλη για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του συνταξιούχου δικαστικού Χρήστου Γεραρή για το υπουργείο Δικαιοσύνης και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκείνο του Λευτέρη Οικονόμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"