Επταώροφο parking 9,5 εκ. στην Έγκωμη 11/04/2012


Εφτά ορόφων χώρος στάθμευσης παρά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έναντι του Συγκροτήματος Φιλελευθέρου σχεδιάζεται να γίνει για σκοπούς αποσυμφόρησης της κίνησης οχημάτων που παρατηρείται στην περιοχή. Το τεμάχιο γης το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται ως parking ανήκει στην Ιερά Μονή Κύκκου και είναι συνολικού εμβαδού 2.559 τ.μ.

Τα πλάνα αφορούν στην κατασκευή επταώροφου χώρου στάθμευσης, ο οποίος θα εξυπηρετεί το Πανεπιστήμιο αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής. Άλλωστε στην ίδια περιοχή λειτουργούν σχολεία, καταστήματα αλλά και το συγκρότημα του Φιλελεύθερου. Το κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 9,5 εκ. ευρώ και ποσό των 900 χιλιάδων θα καλύψει το κράτος.
Σημειώνεται ότι με την αποπεράτωση του project θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για 954 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 52 θα μπορούν να εξυπηρετήσουν οχήματα ατόμων με αναπηρίες, ενώ το συνολικό εμβαδόν του νέου parking θα είναι 23.558 τ.μ. Σημειώνεται ακόμη ότι περιμετρικά του έργου θα υπάρχουν άλλες 22 θέσεις στάθμευσης.
Η διάρκεια κατασκευής του έργου τίθεται μεταξύ 12 και 14 μηνών, ενώ οι εγκαταστάσεις σχολείων, πάρκων, καταστημάτων, γηπέδων και άλλων χώρων δεν αναμένεται να επηρεαστούν από τις εργασίες υλοποίησης του χώρου στάθμευσης. Τα στοιχεία για το έργο προκύπτουν από σχετική μελέτη του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το οποίο πραγματοποίησε περιβαλλοντική μελέτη για το υπό σχεδιασμό έργο στην Έγκωμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"