IIF: Ελλάδα έχεις ταλέντο... με το PSI 11/04/2012


Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) χαιρέτισε την "πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές της από τον ιδιωτικό τομέα", σημειώνοντας ότι η συνολική συμμετοχή έχει ξεπεράσει το 96% σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε κοινή δήλωση ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara και ο ειδικός σύμβουλος της BNP Paribas, Jean Lemierre επισημαίνουν παράλληλα ότι "το πολύ υψηλό επίπεδο συμμετοχής…  αντανακλά την άποψη πολλών επενδυτών ότι οι όροι και προϋποθέσεις της ανταλλαγής αντανακλούν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις πιθανές εναλλακτικές, δεδομένων και των μοναδικών συνθηκών που βρέθηκε να αντιμετωπίζει η Ελλάδα".
Υπογραμμίζουν τέλος ότι "η πλήρης συμμετοχή στην ανταλλαγή όλων των ιδιωτών ομολογιούχων θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα να εστιάσει στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων".
"Αυτό θα βοηθούσε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις χρηματοοικονομικές αγορές, προς όφελος όλων, και θα διευκόλυνε τη διαδικασία για την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας", αναφέρουν.
Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"