GAZPROM BANK και NOVATEK στη Λευκωσία για το ΦΑ

Διευθέτησε την επίσκεψη το ΚΕΒΕ – Συναντήσεις με Χριστόφια και Συλικιώτη
Ο  ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprombank και η γαλλορωσική εταιρεία φυσικού αερίου Novatek εξέφρασαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για επένδυση μεγάλων κεφαλαίων στην Κύπρο. Οι Πρόεδροι των δύο εταιρειών είχαν χθες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη. 

Οι Πρόεδροι της ρωσικής Gazprom bank και της γαλλορωσικής Novatek, Αντρέι Ακίμοβ και Λεονίτ Μίκελσον αφίχθηκαν στην Κύπρο με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Στη 1.30 το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΚΕΒΕ, είχαν εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια και ακολούθως συναντήθηκαν  για τα θέματα της ενέργειας με τον Υπουργό Εμπορίου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης, Ακίμοβ και Μίκελσον εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επενδύσουν όχι μόνο στην εξόρυξη φυσικού αερίου, αλλά σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής διανομής επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετρελαίων μέχρι την πετροχημική βιομηχανία. 

Σύμφωνα με τον κ. Πηλείδη, τους ενδιαφέρει και η συμμετοχή στο τερματικό φυσικού αερίου.
Η ελεγχόμενη από το ρωσικό κράτος Gazprom bank είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα στον τομέα της ενέργειας. Κατέχει επίσης ποσοστό 15% της δημόσιας εταιρείας φυσικού αερίου Novatek, στην οποία συμμετέχει επίσης με ποσοστό 10% και ο γαλλικός κολοσσός Total.

Τις συναντήσεις των Ρώσων επιχειρηματιών με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Νεοκλή Συλικιώτη διευθέτησε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κατά τις πρόσφατες επαφές του στη Μόσχα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πηλείδης, θα ήταν πολύ επιθυμητό αν μεγάλες ρωσικές και γαλλικές εταιρείες συμμετέχουν στην αδειοδότηση του δεύτερου γύρου αδειοδότησης. «Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, διότι συνδυάζουν ρωσικά και γαλλικά συμφέροντα σε ένα κολοσσό», κατέληξε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"