Πολεμική ατμόσφαιρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το ΡΙΚ

Αποχώρηση του ΑΚΕΛ - Προϋπολογισμός μόνο για μισθούς και Προεδρία - Ψηφίστηκε και το κονδύλι για τους έκτακτους γιατρούς.

Σε μια περιπετειώδη συνεδρία, έντονες αντιπαραθέσεις και διακοπή έπειτα από αποχώρηση των βουλευτών του ΑΚΕΛ, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες βράδυ τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ, αλλά με σημαντικές περικοπές, που είχαν προτείνει το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ και υπερψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα πλήν του ΑΚΕΛ.

Η τροπολογία προνοεί την έγκριση κονδυλιών μισθοδοσίας για την ευρωπαϊκή προεδρία και δέσμευση του υπόλοιπου προϋπολογισμού κατά επτά δωδέκατα.

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε και το κονδύλι για τους έκτακτους γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν τέλος Μαρτίου. Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς εξέφρασε την ελπίδα ότι από Δευτέρας θα αρχίσουν οι προσλήψεις στις ιατρικές υπηρεσίες.

Τα ζητήματα που αφορούν την πρόσληψη εκτάκτων, κυρίως στον τομέα της Υγείας, θα τεθούν σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αμέσως μετά την ειδική συνεδρία την οποία θα προσφωνήσει ο  Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος.
 
Μάχη Κουλία-ΑΚΕΛ
Από τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, αποχώρησαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ με αποτέλεσμα αυτή να διακοπεί, εξαιτίας αναφορών του ανεξάρτητου Βουλευτή Αμμοχώστου Ζαχαρία Κουλία κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του ΡΙΚ.

«Κατασκοτώσετε τον κόσμο στο Μαρί με 13 νεκρούς σε μια ματζιελλεμένη πλαγιά, έπρεπε να μην το δείξουμε;», ήταν η δήλωση του Ζαχαρία Κουλία, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Αναφερόμενος στους βουλευτές του ΑΚΕΛ, είπε πως «δεν είπα ότι είναι δολοφόνοι. Τώρα, πώς αισθάνονται οι ίδιοι… Δεν είμαι ψυχολόγος για να ξέρω πώς αισθάνονται», οπόταν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ τού ζήτησαν να ανακαλέσει.

Ο κ. Κουλίας, ανέφερε πως είναι νεοφανείς οι αντιλήψεις περί πόνου όπως την τοποθέτησε ο κ. Λαμάρης, και είπε ότι τώρα αντιλαμβάνεται ότι ο πόνος ήταν πολύς για το ψήφισμα της Βουλής για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για αυτό έπαιξε έβδομο θέμα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου απάντησε ότι «ο Κουλίας μας εξύβρισε και μας είπε δολοφόνους» και αποχώρησε μαζί με τους  συναδέλφους του.

Η διαδικασία επανήρχισε γύρω στις 7 και 20. Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες τις παρεμβάσεις που επιρρίπτουν ποινικές ευθύνες ή εγκληματικές ενέργειες σε άλλους βουλευτές και κάλεσε όπως να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Στη συνέχεια οι βουλευτές ψήφισαν και ενέκριναν τον προϋπολογισμό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"