Συνέλαβαν Ρώσο ναύτη στην Αμμόχωστο για κατασκοπία

Επειδή κρατούσε φωτογραφική.

Υπό τον τίτλο «Συνελήφθηκε Ρώσος κατάσκοπος», η εφημερίδα Κίπρισλι αναφέρεται πρωτοσέλιδα στη σύλληψη τη Δευτέρα Ρώσου ναύτη ως υπόπτου για κατασκοπεία, αφού φωτογράφιζε στρατιωτικά τουρκικά σκάφη στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το Ρώσο υπήκοο Nanec Hikov, ναύτη στο εμπορικό πλοίο με την ονομασία «Nataly 1», το οποίο αγκυροβόλησε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε για «ανάκριση» σε παράνομο αστυνομικό σταθμό (ο οποίος δεν αναφέρεται) και από έλεγχο που έγινε στη φωτογραφική μηχανή που κρατούσε διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν φωτογραφίες των στρατιωτικών τουρκικών σκαφών. 

Ακολούθως, διενεργήθηκε έρευνα από την ''αστυνομία'' στο εμπορικό πλοίο στο οποίο εργαζόταν ο ναύτης, χωρίς όμως να γίνει γνωστό κατά πόσο υπήρχε στο πλοίο οποιοδήποτε άλλο ύποπτο υλικό. Το πλοίο μετέφερε τσιγάρα και σιτάρι και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, παρόμοια εμπορικά πλοία φορτώνουν από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και ακολούθως μεταφέρουν εμπορεύματα σε άλλες χώρες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι άγνωστο κατά πόσο ο ναύτης θα παρουσιαστεί ενώπιον του επαρχιακού λεγόμενου δικαστηρίου Αμμοχώστου ή στρατοδικείου. Διευκρινίζεται ότι για τη σύλληψη του Ρώσου υπηκόου ενημερώθηκε η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;