Υποψηφιότητα Χριστόφια: Δεν θα αποφασίσει μόνος του

Δηλώσεις Αντρου Κυπριανού και Γιώργου Λουκαίδη.- Το Κόμμα θα αποφασίσει και τώρα όπως έκανε το 2008.-

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντος Κυπριανού επανέλαβε ότι όταν το κόμμα έχει κάτι προς ανακοίνωση σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές, τότε θα το ανακοινώσει επίσημα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Γραφείο του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να μην επαναδιεκδικήσει εκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2013, ο Αντρος Κυπριανού επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ έχει κατ’ επανάληψη συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτά τα ζητήματα, προσθέτοντας πως «όταν θα υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση, θα το ανακοινώσουμε επίσημα και όχι μέσω των διαφόρων ψιθύρων».

Επανέλαβε παράλληλα πως δεν υπάρχει τίποτα τελικό για να λεχθεί δημόσια αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει ληφθεί ή όχι η απόφαση εκ μέρους του Προέδρου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποφασίζει μόνος του γι’ αυτά τα ζητήματα.

«Οπως είπα και προηγουμένως, ούτε το 2008 αποφάσισε μόνος του ο Δημήτρης Χριστόφιας ότι θα είναι υποψήφιος, ούτε σήμερα θα αποφασίσει μόνος του αν θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος, αυτό θα το αποφασίσει σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ» ανέφερε ο Αντρος Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι έχει συζητηθεί κατ’ επανάληψη με τον Δημήτρη Χριστόφια και επανέλαβε ότι όταν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση θα ανακοινωθεί.

Εξ άλλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης,  κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει ενημερώσει την Γραμματεία του ΑΚΕΛ ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές, είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτε προς ανακοίνωση. Ολα αυτά ήταν και παραμένουν δημοσιεύματα''. Υπενθύμισε δε ότι υπήρχαν δημοσιεύματα με ακριβώς αντίθετο περιεχόμενο. Σεβαστό, τα ΜΜΕ κάνουν τη δουλειά τους, είπε σημειώνοντας ότι το θέμα έχει ξεκινήσει να συζητείται εντός των συλλογικών οργάνων του κόμματος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ορίζει το καταστατικό του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά την τακτική και την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα ενόψει των Προεδρικών.

Ερωτηθείς εάν έγινε προκαταρκτική συζήτηση σε κάποιο από τα όργανα, Γραμματεία ή Πολιτικό Γραφείο, ο κ. Λουκαϊδης επανέλαβε ότι έχει ξεκινήσει εντός των συλλογικών οργάνων. Σε ερώτηση εάν εξέφρασε άποψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εντός των οργάνων αυτών, απάντησε: ''Οπως σας έχω πει δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο''.

Οριστικές αποφάσεις, σημείωσε, αναμένονται τέλος Ιουνίου. Αποκορύφωμα, είπε, θα είναι η σύγκληση Παγκύπριου Συνεδρίου, ενώ θα προηγηθεί η συζήτηση στη Γραμματεία, στο Πολιτικό Γραφείο, την Κεντρική Επιτροπή, στις κομματικές ομάδες βάσης και ξανά στην Κεντρική Επιτροπή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"