Ερντογάν:«Θα κάνουμε εξάμηνο διάλειμμα στις ενταξιακές»

«Η Τουρκία δεν θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με μια χώρα στην οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης».-

Κάνοντας πράξη τις προαναγγελθείσες απειλές της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία, δια δηλώσεων του πρωθυπουργού Ερντογάν,  "παγώνει" και επίσημα πλέον, τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών οργάνων κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήγγειλε ένα «εξάμηνο διάλειμμα» στη συμμετοχή της Τουρκίας στις δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών οργάνων που θα προεδρεύονται από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της εναλλασσόμενης προεδρίας της στην ΕΕ.

«Θα κάνουμε ένα εξάμηνο διάλειμμα όταν ξεκινήσει η Προεδρία των Ελληνοκυπρίων», είπε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με το Φιλλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

«Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθήσει στο ίδιο τραπέζι και με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Φιλλανδός πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να δοθούν λύσεις στα περιφερειακά προβλήματα, τονίζοντας ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ιδιαίτερα επιτυχής.

«Η Τουρκία διαδραματίζει έναν σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο σε πολλά θέματα όπως η Συρία και το Ιράν, θέλουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες της Τουρκίας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε και ελπίζουμε να οδηγήσουμε και την ΕΕ να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές» είπε.

«Ανεξαρτήτως του ποια χώρα ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία, το μέλλον της Τουρκίας και της Ένωσης συναντώνται», είπε ο Φιλλανδός πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μπορεί να υπάρξουν εμπόδια και δυσκολίες , αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τα εμπρός».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα