Λουκάς Παπαδήμος και Σταύρος Δήμας στην Κύπρο

Συνομιλίες για Κυπριακό και Ενεργειακό

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αύριο και μεθαύριο, 5 και 6 Απριλίου, θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος.
Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο Υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Λευκωσία θα είναι το Κυπριακό και το Ενεργειακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα υποδεχθεί τον Ελληνα Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5 Απριλίου στις 15:15 και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ελληνα Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Παπαδήμος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και θα προσφωνήσει Ειδική Συνεδρία της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στις 12:00.

Θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β' και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί, επίσης, με την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και Αδήλωτων Αιχμαλώτων, την Παγκύπρια Ενωση Προσφύγων και την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου