Προφυλακιστέα και η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Tσοχατζόπουλος: «Χτυπήστε εμένα όχι την οικογένεια μου».-

ΑΘΗΝΑ: Η κατηγορουμένη για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, το πρωί της Πέμπτης κατέθεσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα. 

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η Αρετή Τσοχατζοπούλου, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται - σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο της Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας - μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων. 

Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε την εταιρεία του Οικονομίδη προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια εταιρεία, που ανήκε στον πρώην υπουργό.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κόρη του πρώην υπουργού «επωφελήθηκε» από τη δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Ακη Τσοχατζόπουλου και είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε την Πέμπτη και η θεία και ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.
Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί και η ίδια η κα Σταμάτη, η οποία ζήτησε νέα προθεσμία που δεν της χορηγήθηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις εκπρόσωποι off shore εταιρειών.

Tσοχατζόπουλος: «Χτυπήστε εμένα όχι την οικογένεια μου»

«Παρωδία κάθαρσης» και «πολιτική ανθρωποφαγία» με στόχο την μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών, χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, την προφυλάκιση της κόρης του, Αρετής.

Ο πρώην υπουργός καλεί στην ανακοίνωσή του εκείνους «που δεν δίστασαν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στον όλεθρο» να οδηγήσουν τον ίδιο στο «σύγχρονο Κολοσσαίο» και να αφήσουν τα μέλη της οικογένειάς του.

Η ανακοίνωση του πρώην υπουργού αναφέρει τα εξής: 
«Αποδέχεται η σημερινή ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μια και βρίσκονται μπροστά στις κάλπες, τη μέθοδο της πολιτικής ανθρωποφαγίας και εξόντωσης των εσωκομματικών αντιπάλων με κάθε μέσο, πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά; Είμαι βέβαιος, όπως ο καθένας μας, ότι θα την καταδικάσουν απερίφραστα!

Στην πράξη όμως συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού «τα έκαναν πλακάκια» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, από κοινού σχεδίασαν και εκτέλεσαν την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία, που αποτελεί πρωτοφανή πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα σε βάρος μου, μια και το Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΕΔ κήρυξε αμετάκλητα την δίωξη αυτή ως απαράδεκτη και ανυπόστατη. Δεν αρκέστηκαν, όμως, στη δική μου, σε «ζωντανή σύνδεση», σύλληψη και φυλάκιση.

Δεν αρκέστηκαν στη διαρκή κατασυκοφάντηση και διαπόμπευση εμού και της οικογένειάς μου για ανυπόστατες κατηγορίες, αλλά εφαρμόζοντας στην πράξη τη «μαύρη» θεωρία της «οικογενειακής ευθύνης» επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών με μια παρωδία «κάθαρσης», που μετατρέπει πλέον τη δική μου δίωξη σε πολιτικό και επικοινωνιακό «κανιβαλισμό» σε βάρος αθώων.
Η προσωρινή κράτηση της κόρης μου Αρετής, χωρίς τους λόγους που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και η διαπόμπευση της με την προφυλάκισή της, με μόνο της «αμάρτημα» ότι είναι κόρη μου και φέρει το όνομά μου, ξεπερνά κάθε όριο και μας γυρίζει σε εποχές που όλοι θαήθελαν να ξεχάσουν.

Διερωτώμαι, αυτοί που δεν δίστασαν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στον όλεθρο, τι άλλο θέλουν; Εμένα ήθελαν να οδηγήσουν στο σύγχρονο «Κολοσσαίο» της κρίσης και της καταστροφής της χώρας μας. Εμένα επέλεξαν. Εδώ είμαι. Ας χτυπήσουν έμενα λοιπόν και ας μην εμπλέκουν τα μέλη της οικογένειάς μου που ουδεμία ευθύνη φέρουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα