Συλικιώτης: «Αυξημένο ενδιαφέρον για νέες αδειοδοτήσεις»

Ενημέρωσε την Επ. Εμπορίου της Βουλής για τις εξελίξεις

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης ο οποίος πραγματοποίησε χθες την πρώτη συνάντηση του με την επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. 

Ο κ. Συλικιώτης ενημέρωσε τη επιτροπή για τις εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται στο θέμα των υδρογονανθράκων και την άμεση προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση βρίσκεται στο αρχικό στάδιο για ετοιμασία πρότασης για δημιουργία της κρατικής εταιρίας υδρογονανθράκων και ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με την ΡΑΕΚ και τον Γαλλικό οίκο που είναι σύμβουλος της Κυβέρνησης για θέματα υδρογονανθράκων

Ο Νεοκλής Συλικιώτης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής Εμπορίου, για τα μεγάλα ζητήματα που έχει να χειριστεί το υπουργείο του. Μεταξύ αυτών, ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο τρόπος αξιοποίησης των ευρημάτων της NOBLE Energy στο οικόπεδο 12, τα μεγάλα έργα ανάπτυξης όπως τα γήπεδα γκολφ και οι μαρίνες.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου τις υπουργικές δεσμεύσεις για τα αναπτυξιακά έργα. «Η Επιτροπή, θα στηρίξει κάθε νέα πρωτοβουλία που θα είναι προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της οικονομίας του τόπου και της δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης και προόδου», υπογράμμισε Λευτέρης Χριστοφόρου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα