Σάλος στον Ιππόδρομο από υπόθεση μεγάλης κομπίνας

Άλλο άλογο δηλώθηκε, άλλο έτρεξε και ήρθε πρώτο. Η κομπίνα διαπιστώθηκε αφού πληρώθηκαν όσοι κέρδισαν...

Δυο εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο προσώπων  για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης και συνωμοσίας προς καταδολίευση, εξέδωσε η Αστυνομία σε σχέση με την ιπποδρομία της Λέσχης Ιπποδρομιών στη Λευκωσία της περασμένης τετάρτης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας , καταγγέλθηκε από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Λέσχης Ιπποδρομιών ότι μετά το τέλος της 8ης ιπποδρομίας το άλογο που τερμάτισε πρώτο διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αυτό που είχε δηλωθεί ότι θα  έπαιρνε μέρος.  

Εγιναν εξετάσεις από ειδικό κτηνίατρο και διαπιστώθηκε ότι το άλογο ήταν άλλο, μικρότερης ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, είπε ο  Εκπρόσωπος, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις και το άλογο φρουρείται για να αποτραπεί η αντικατάστασή του. 

Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Μάρκετινγκ της Λέσχης Ιπποδρομιών, Γεώργιος Χατζημηνάς, δήλωσε ότι μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τη λέσχη, έγινε αμέσως καταγγελία την οποία διερευνά το σώμα ελλανοδικών ενώ έρευνα διεξάγει η ιπποδρομιακή αρχή Κύπρου. Η απάτη όπως ανέφερε, διαπιστώθηκε γύρω στις εννέα το βράδυ, και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία και έλαβε όλες τις καταθέσεις.

«Εμείς», σημείωσε, ο κ. Χατζημηνάς, «ως λέσχη ιπποδρομιών, θέλουμε να εξιχνιαστεί πλήρως αυτή η υπόθεση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένη εικόνα για την ιππική βιομηχανία».

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, συνέβη ανάλογο περιστατικό και στο πρόσωπο το οποίο κρίθηκε ένοχο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών.
Οι υποψίες κινήθηκαν από το γεγονός ότι το άλογο είχε αρχίσει να αποδίδει 140 στο ένα, ενώ λίγο πριν την έναρξη της κούρσας απέδιδε μόλις 4 στο ένα. Οι ελλανοδίκες ωστόσο ενημερώθηκαν πολύ αργά για το ενδεχόμενο κομπίνας 
Η διερεύνηση της κομπίνας άρχισε μόλις ενημερώθηκαν για τα δεδομένα οι Ελλανοδίκες, ωστόσο τα χρήματα όσων πόνταραν στο άλογο που τερμάτισε πρώτο είχαν ήδη καταβληθεί.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν στους παίχτες οι οποίοι τα πήραν και έφυγαν ενώ όσοι είχαν ποντάρει στο δεύτερο άλογο και ενδεχομένως δικαιούνται τα χρήματα δεν πήραν ούτε σεντ.

Στον Ιππόδρομο κλήθηκαν ειδικοί και εμπειρογνώμονες οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπιστώσει ότι το άλογο που τερμάτισε πρώτο είναι ο αντικαταστάτης του αλόγου που είχε δηλωθεί ότι θα έτρεχε στην ιπποδρομία.
Το αντικατασταθέν άλογο μάλιστα είχε τερματίσει στην τελευταία θέση στην τελευταία ιπποδρομία που μετείχε.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό των προσώπων που κρύβονται πίσω από την κομπίνα. Κλήθηκε ο προπονητής του αλόγου ο οποίος είπε ότι ορίστηκε προπονητής εκτάκτως επειδή ο προπονητής του αλόγου είχε δηλώσει κώλυμα.

Από το άλογο έχουν ληφθεί δείγματα ούρων τα οποία θα υποβληθούν σε επιστημονικές εξετάσεις για να διακριβωθεί η ταυτότητα του,αν και ήδη υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για γνωστό πρωταθλητή του Ιπποδρόμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"