Μάχες Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης για το χάος στα νοσοκομεία

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών  μεταξύ κυβέρνησης-ΑΚΕΛ από τη μια και ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ από την άλλη, είχαμε χθες με φόντο το χάος στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε πλήρη συντονισμό, αν και σε χωριστές συνεντεύξεις τύπου, Στέφανος Στεφάνου και Σταύρος Ευαγόρου, κατηγόρησαν τον  Δημοκρατικό Συναγερμό και το Δημοκρατικό Κόμμα, για παρακώλυση της λειτουργίας του κράτους.

"Όταν, όμως", δήλωσε "ο Στέφανος Στεφάνου, στη Βουλή στέλλονται νομοθετήματα από την αντιπολίτευση με τα οποία επιχειρεί να πλήξει την Κυβέρνηση και να υποσκάψει το κυβερνητικό έργο τότε αυτά τα νομοθετήματα, αυτές οι προτάσεις Νόμου εγκρίνονται με ταχύτατες διαδικασίες και κανείς δεν θέτει θέμα διαδικασιών. Τώρα η αντιπολίτευση προφασίζεται τη διαδικασία".

''Αποτελεί θράσος απύθμενο", δήλωσε ο Σταύρος Ευαγόρου "να καταλογίζουν ευθύνες στην Κυβέρνηση, αυτοί οι οποίοι δέσμευσαν κονδύλια, που αφορούν ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως είναι ο τομέας της Υγείας, της Παιδείας αλλά και της Κοινωνικής Πρόνοιας''. 

Απάντηση Αβέρωφ
Επί της ουσίας των καταγγελιών κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Η κοινωνική ευαισθησία των κυβερνώντων, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση, περιορίζεται επιλεκτικά στους ολίγους εργαζόμενους που έχουν διασφαλισμένες, τόσο την εργασία τους, όσο και τις ικανοποιητικές απολαβές τους".

"Γονάτισαν την κυπριακή οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Οι δε εργαζόμενοι, ακόμη και του δημοσίου τομέα, είδαν για πρώτη φορά από το 1974 την συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. Στον δε ιδιωτικό τομέα, ένας στους οκτώ εργαζόμενους έχασαν τη δουλειά τους και ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας", τόνισε με τη σειρά του ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πολιτικά παιχνίδια
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει να καθυστερήσει η προώθηση του τροποποιητικού νομοσχεδίου για την αποδέσμευση θέσεων, διότι ήθελε να το εξετάσει. Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για επιλεκτικό τερματισμό συμβολαίων από την «αριστερή», όπως είπε κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για πολιτικά παιχνίδια με τους μισθούς των εργαζομένων και τις ζωές των ασθενών.
 
«Αν υπήρχε βραβείο όσκαρ για την προπαγάνδα σίγουρα θα το είχε κερδίσει η κυβέρνηση Χριστόφια», δήλωσε εξάλλου ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ζαχαρίας Ζαχαρίου. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας διαπίστωσαν το πρόβλημα από τις 6 του Γενάρη και μόλις στις 10 Μαρτίου κατέθεσαν το τροποποιητικό νομοσχέδιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"