Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Παπαδήμος στην Κύπρο

Φθάνει το μεσημέρι στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παντελή Καψή, και τους πρέσβεις Χρίστο Παναγόπουλο, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Γιαννακάκη. 

Στις 15:15 ο κ. Παπαδήμος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον οποίο θα έχει συνάντηση με τη συμμετοχή του κ. Δήμα.

Το απόγευμα ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, ενώ το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Την Παρασκευή ο Ελληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Δήμας και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας θα επισκεφθούν το Στρατιωτικό Κοιμητήριο «Τύμβος Μακεδονίτισσας», όπου θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και θα γίνει κατάθεση στεφάνου.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδήμος και η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν τα Φυλακισμένα Μνήματα, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά.

Στις 11:35 ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Δήμας και ο κ. Καψής θα έχουν συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, και θα ακολουθήσει προσφώνηση Ειδικής Συνεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Παπαδήμος και η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχουν συνάντηση με τους αρχηγούς των άλλων δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων, του ΕΥΡΩΚΟ και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Θα ακολουθήσουν διαδοχικές συναντήσεις του κ. Παπαδήμου και του κ. Δήμα με την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και Αδήλωτων Αιχμαλώτων, την Παγκύπρια Ενωση Προσφύγων και την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus.

Τέλος, ο κ. Παπαδήμος θα έχει στις 18:25 συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β' στην Αρχιεπισκοπή .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"